ZA ZLATNI RAT – DANAS prosvjed u Supetru! Podržite i vi!

Objavio: Pokret Otoka - 25.04.2017.

Zlatni rat ovih je dana postao puno više od simbola prirodnog fenomena i turističke atrakcije. Postao je simbol otočkog otpora prema nezakonitim radnjama i pokušajima otimanja otočnog bogatstva, njegovih plaža, luka i uvala. Od samog početka svima je jasnoda nije ovo samo pitanje Bola i Zlatnog rata. Pitanje je ovo svakog od nas, koji šutimo misleći kako dobro živimo od tog turizma, i ne vidimo što nam se događa pred nosom. Pitamo li se što (ne)ostavljamo svojoj djeci?

Nije tajna kakva se borba vodi i u Supetru na Braču zbog čega je Udruga za naš Supetar predala zahtjev za poništenje koncesije zbog grubog kršenja koncesijskih uvjeta na dvjema plažama u Supetru. Treba li spominjati Društvo Marjan koje je podnijelo zahtjev za nadzor nad dodijeljenim koncesijama za Bene i Kašjune?

Zaustavit ćemo se ovdje i pozvati Vas svih da sutra podržite prosvjed u Supetru na Braču. Prosvjednici će pričekati dolazak trajekta koji polazi iz Splita u 14.15 sati te mirnim putem poslati poruke svima.

Pozivamo sve Bračane da se okupe u što većem broju, da budu glasni i da sutrašnjom akciju pošalju jasnu poruku: Ne stajemo dok se ne promijene štetni zakoni koji nam otimaju didovinu!

Cijeloj je ovoj akciji Boljana, Bračana, otočana na otocima i onih rasutih po velikim gradovima itekako je pogodovalo da se sve “zakuhalo” pred same lokalne izbore. No nije samo otočanima to dobro došlo. Dobro je došlo svim političkim opcijama koje sada mudro koriste situaciju kako bi na iskrenoj borbi i trudu otočana skupljali političke bodove. Ne sumnjamo da mnogi među njima nastupaju iskreno i sa srcem, ali ne možemo dopustiti da sve ovo što radimo preraste u političku predstavu.

PODRŽITE SVI – šaljite nam selfije, fotke, poruke… Na koji god način želite iskažite svoje mišljenje, pratite i podržite naše akcije! 

 

Autor: Maja Jurišić, Šolta

Foto: Za zlatni rat