ŽIRJE – Uskoro počinje druga Proljentura!

Objavio: Pokret Otoka - 16.04.2019.

Prva manifestacija je bila uspješna, pa organizatori Proljenturom i drugi put žele probuditi Žirje prije ljeta.

Za one koji su propustili prvu Proljenturu, radi se o proljetnoj cjelodnevnoj zabavi za djecu i odrasle na otoku Žirju, a čija svrha je prikupljanje sredstava koja će se uložiti u unaprijed određeni projekt kojim se poboljšava kvaliteta života stanovnika otoka.

Prošle godine sredstva su se prikupljala za sanaciju javne seoske gusterne, akcija je postigla svoj cilj i sanacija je krenula već u rujnu prošle godine, a sva potrebna sredstva za dovršetak sanacije gusterne pristala je financirati tvrtka Hrvatske vode, kažu organizatori i dodaju:

“Hvala im još jednom na tome, kao i svima koji su doprinijeli našoj prvoj Proljenturi, a posebno posjetiteljima koje pozivamo i ovu godinu da provedu divan dan u igri, druženju i opuštanju na našem otoku sreće. Također, pozivamo i one koji su propustili našu prvu Proljenturu da ne ponove grešku.”

žirje proljentura

Foto: FB stranica ŽOS

Druga Proljentura očekujemo 11. svibnja u Srceli

Druga Proljentura će se održati 11. svibnja 2019. na Žirju, u centru sela (Srcela), gdje će biti postavljeni štandovi s pićem i hranom te bina sa zabavnim programom. Bit će organizirane i natjecateljske igre za djecu i odrasle uz dodjelu nagrada, kao i poseban prostor za druge dječje aktivnosti.

Ove godine sredstva će se prikupljati za renoviranje stare i zapuštene seoske dizalice za brodove na otoku Žirju, a čije vraćanje u funkciju će uvelike olakšati stanovnicima i posjetiteljima otoka Žirja uređenje i održavanje njihovih brodova na otoku.

Za detalje pratite Facebook stranicu Žirje otok sreće (ŽOS)

________
Izvor: morski.hr
Fotografija: wikimedia.org