Zima na Šolti – kulturna događanja i proslave

Objavio: Pokret Otoka - 28.11.2016.

Lijepo je vidjeti da otoci žive i zimi, pa uz brojne pozitivne primjere s drugih otoka svojim se programom u prosincu priključuje i Šolta.

 

Prije pet godina na otoku Šolti osnovana je udruga maslinara Zlatna Šoltanka, koja danas ima 18 članova, isključivo s područja otoka Šolte. Ime je dobila po sorti masline, šoltanki, koja je poznata i pod nazivom levatinka. Ponosni su na činjenicu da redovito sudjeluju na međunarodnim sajmovima i natjecanjima, kao i da su upravo u postupku ugovaranja otkupa šoltanskog maslinovog ulja. Ipak, najveće im je dosadašnje ostvarenje dobivanje oznake zaštite izvornosti za šoltansko maslinovo ulje na razini Europske unije. Ovaj će uspjeh zajedno s ostalim šoltanima proslaviti Feštom šoltanskog uja i vina 1. prosinca 2016. u Domu kulture pod pokroviteljstvom Općine Šolta i Turističke zajednica otoka Šolta s početkom u 12:30.

3. prosinca Amatersko kazalište Sulet poziva na premijeru komedije Hotel “Galeb” koju je napisala i režirala Mirjana Stanić. Predstava će se izvesti u Domu kulture u Grohotama, a početak je u 19:30 sati, a ulaznica je dobrovoljni prilog.

9. prosinca Tomislav Beronić promovira svoju knjigu pod nazivom “Peta dimenzija” s početkom u 19:30 u Domu kulture u Grohotama, a promociju će uveličati ženska klapa “Čuvite”.

Pozivamo otočane da se organiziraju s prijevozom iz udaljenijih mjesta te prisustvuju ovim događanjima podržavajući kulturu na otocima i daljnju organizaiju istih!

Više o događajima na Šolti, ali i na drugim otocima pronađite u našem kalendaru Pokreta otoka, prvom takvom portalu koji želi na jednom mjestu okupiti sve hrvatske otoke, vijesti i događaje.