ZAŠTITA OKOLIŠA – Edukativni program “Školarci misle (na) plavo”

ZAŠTITA OKOLIŠA – Edukativni program “Školarci misle (na) plavo”

Objavio: Andrea Beader - 26.06.2022.

Društvo istraživača mora 20000 milja osmislilo je u sklopu projekta “Misli (na) plavo” edukativni program “Školarci misle (na) plavo”

Edukativni program “Školarci misle (na) plavo” za učenike viših razreda osnovnih škola, izazvao veliki interes školaraca – prenosi morski.hr

 

“Školarci misle (na) plavo”

Program se provodio proteklih nekoliko tjedana uz pomoć edukativnog postava na istraživačkom brodu “Blu” u Novalji i Brodarici te uz pomoć kamp prikolice u Gospiću. Održano je osam radionica u trajanju od četiri sata – po dvije u Novalji i Brodarice te četiri u Gospiću.

Na svakoj radionici sudjelovalo je 20- tak učenika. Radionice su kroz četiri platforme približile učenicima more i važnost STEM-a kroz priču o klimatskim promjenama, morskom mikrosvijetu i bioraznolikosti te načinima istraživanja i važnosti istraživanja mora.

Učenici su bili vrlo zainteresirani za materiju koja im je predstavljena te su izrazili želju da im svakodnevna nastava u školama izgleda poput ove terenske – u prirodi s praktičnim dijelom i interesantnom pričom koja objašnjava kako more utječe na ljude i obrnuto.

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay