ZAGREB – Institut za turizam poziva na panel raspravu ”Utjecaj turizma na gospodarstvo Hrvatske” (20.04.2018.) – Prijavite se!

Objavio: Paula Bolfan - 10.04.2018.

Rasprave su namijenjene široj stručnoj javnosti, medijima te svima koji žele saznati više o utjecaju turizma na gospodarstvo. Svi gosti će u Raspravama moći sudjelovati postavljanjem pitanja sudionicima okruglog stola i otvorenoj konstruktivnoj raspravi.

Nakon uvodnog izlaganja dr. sc. Ivana Kožića, znanstvenog suradnika u Institu za turizam, uslijedit će okrugli stol sa sljedećim sudionicima: Dr. sc. Maroje Lang, glavni savjetnik u Sektoru za istraživanje Hrvatske narodne banke, Izvr. prof. dr. sc. Oliver Kesar, profesor na Katedri za turizam Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dr. sc. Marina Tkalec, znanstvena suradnica u Ekonomskom institutu te Dr. sc. Neven Ivandić, viši znanstveni suradnik u Institutu za turizam. Rasprave će voditi Đuro Tomljenović.
.

SADRŽAJ PANELA

Sudionici će raspravljati o sljedećim temama

  • Mjerenju utjecaja turizma na bruto domaći proizvod / (Na koji način se ispravno računa udio turizma u BDP-u?)
  • Veličini turizma u bruto domaćem proizvodu Hrvatske / (Jesu li točne medijske interpretacije udjela turizma u hrvatskom BDP-u?)
  • Utjecaju turizma na zaposlenost u Hrvatskoj / (Što je razvoj turizma donio hrvatskom tržištu rada?)
  • Oportunitetnom trošku turističkog razvoja / (Bi li hrvatsko gospodarstvo bilo uspješnije bez turizma?)

.
Lokacija

Rasprave će se održati u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 (1. kat), u petak 20. travnja 2018. godine, s početkom u 14.00 sati. Predviđeno trajanje rasprava je od 14.00 do 16.00 sati , nakon čega će uslijediti neformalno druženje uz kavu i kolače. Iz Instituta za turizam pozivaju sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde putem maila: bozica.tosic@iztzg.hr.

Pridružite se glasnom razmišljanju te konstruktivnoj i argumentiranoj raspravi, jer jedino tako možemo rasti i razvijati se kao pojedinci i kao društvo.

__________
Izvor: hrturizam.hr
Fotografija: Pixabay / mohamed_hassan