ZADARSKI OTOCI – U sklopu programa ”Zaželi” zaposleno 11 osoba

ZADARSKI OTOCI – U sklopu programa ”Zaželi” zaposleno 11 osoba

Objavio: Paula Bolfan - 29.10.2020.

U sklopu projekta ”Zaželi u Kalima” je na području Općine Kali zaposleno pet ženskih osoba, dok su na Ižu, Silbi i Dugom otoku u sklopu projekta ”Šjora za otok” zaposlene četiri ženske osobe

Projekti su prijavljeni u sklopu otvorenog trajnog poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”. Općina Kali je projekt ”Zaželi u Kalima” prijavila u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja pruža tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta, dok je projekt ”Šjora za otok” prijavila lokalna akcijska grupa Mareta.

.
”Zaželi u Kalima”

Početna konferencija projekta „Zaželi u Kalima” održana je u utorak, 27. listopada, u vijećnici Općine Kali, gdje je općinski načelnik Marko Kolega istaknuo da je projekt dobra prilika za pet nezaposlenih žena ne samo zbog radnog odnosa u trajanju od 12 mjeseci i mjesečne plaće, nego i radi edukacije koja se financira iz projekta, a prethodi radnom odnosu.

”Pohađanjem edukacije, poput tečajeva za geruntodomaćicu, njegovateljicu, slastičarku i sličnih, žene će steći znanje i korisne vještine za tržište rada i dugoročno zaposlenje, naglasio je Marko Kolega za portal Naši Školji.

Za projekt je odobreno ukupno 464.000 kuna.

.
”Šjora za otok”

Cilj projekta ”Šjora za otok” je zapošljavanjem gerontodomaćica osigurati pomoć starijim žiteljima otoka zadarskog arhipelaga. 557 000 kuna potrebnih za provođenje projekta osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, za HRT radio istaknula je Sanja Rukavina iz LAG-a Mareta.

Svaka zaposlena brinut će o minimalno šest korisnika koji će biti odabrani u suradnji sa zadarskim Centrom za socijalnu skrb, navodi Sanja te ističe kako su uspjeli zaposliti četiri žene sa zadarskih otoka: Iža, Silbe i Dugog otoka, dok su na području grada Zadra zaposlene dvije osobe.

___________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: Grad Vinkovci