WiFi4EU – Besplatan Wi-Fi za građane Europe

Objavio: Paula Bolfan - 30.03.2018.

Europska komisija želi promovirati besplatnu Wi-Fi povezivost građana i posjetitelja u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javni objekti, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji širom Europe putem programa WiFi4EU u okviru CEF Telekoma.

Proračun WiFi4EU programa iznosi 120 milijuna eura za razdoblje do 2019. godine.

Program će podržati instalaciju najsuvremenije Wi-Fi opreme u središtima zajedničkog života.

U sklopu programa WiFi4EU otvoren je Portal za registraciju jedinica lokalne samouprave te poduzeća za izvršenje radova i dobavljanje opreme.

 

 

 

Pozivamo jedinice lokalne samouprave da se registriraju na WiFi4EU portalu, što mogu učiniti u bilo koje vrijeme, budući da se na poziv mogu prijaviti samo registrirane jedinice.

Datum i točno vrijeme registracije na portalu neće imati učinak na dodjelu vaučera.

Prvi poziv za dostavu prijava biti će otvoren 15. svibnja 2018. te će registrirane jedinice lokalne samouprave od tada moći podnijeti svoju prijavu. Vaučeri će se dodjeljivati prema redoslijedu prijaveodnosno prema točnom datumu i vremenu kada je prijava zaprimljena.

Tvrtke koje se žele registrirati kao izvođači radova i dobavljači opreme mogu to učiniti u bilo koje vrijeme.

Za dodatna pitanja posjetite stranicu WiFi4EU programa s najčešćim pitanjima ili pošaljite Vaš upit na stranici https://europa.eu/european-union/contact/write-to-us_en ili se obratite Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta kao CEF Telekom Koordinatoru na adresu e-pošte: e-poslovanje@mingo.hr

__________
Izvormingo.hr
Fotografija: Pixabay- tejasp