WEBINAR – Tranzicija EU otoka i Sporazum gradonačelnika

Objavio: Ana Marija Jakas - 08.11.2019.

Webinar će se održati 13. studenog te će se usredotočiti na to kako se Sporazum gradonačelnika uklapa u cjelokupnu tranziciju EU otoka.

 

Webinar o energetskoj tranziciji u organizaciji Tajništva za otoke  jedan je u nizu online edukacija koje se održavaju od litopada 2019 godine do lipnja 2020 godine. Nakon prvog uspješnog webinara, druga online edukacija će se nadograditi na prethodnu. Nakon teme upravljanja tranzicijom očekuje nas webinar o Sporazumu gradonačelnika i njegovoj ulozi u cjelokupnom procesu. Fokus ovih online edukacija je na aspektima čiste energije, upravljanju tranzicijom i prilici za poticanje prijelaza na čiste oblike energije na EU otocima.

 

Za sudjelovanje je obvezna registracija na sljedećoj poveznici.

 

Platforma kojom upravlja takozvani Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors) osmišljena je tako da koristeći dugogodišnje iskustvo i znanje raznih dionika podrži izradu Planova tranzicije na čistu energiju.

Iz Tajništva za čistu energiju za otoke EU i Ureda Sporazuma gradonačelnika sudjelovati će razni predavači, koji će pružit praktične primjere dviju inicijativa.

Sljedeća dva Webinara na temu uključivanja zajednice i tehnoloških rješenja u procesu energetske tranzicije na otocima očekuju se u prosincu 2019 godine.

___________

Izvor: www.euislands.eu

Slika: www.globalcovenantofmayors.org