Webinari – Tajništvo za čistu energiju EU otoka

Webinari – Tajništvo za čistu energiju EU otoka

Objavio: Pokret otoka 2020 - 24.04.2020.

Tajništvo za čistu energiju  EU otoka organizira webinar na temu financiranja energetske tranzicije i webinar na temu uloge obrazovanja i škola u energetskoj tranziciji. Održat će se šestog i devetnaestog svibnja. Iskoristite ovo vrijeme socijalnog distanciranja za osobni napredak.
Pridružite se!

 

Webinar:  Kako otoci mogu mobilizirati financije za svoju energetsku tranziciju?

Datum i vrijeme održavanja: 06.05.2020 11:00  – 12:00

Unatoč velikom potencijalu obnovljivih izvora energije i dostupnosti financijskog sektora da osigura potrebne resurse, malo otoka uspijeva pretvoriti svoje ambicije u prihvatljive projekte obnovljivih izvora energije. Kako bi se prevladao jaz između planiranja i provedbe projekata obnovljivih izvora energije, ovaj webinar fokusira se na temu financiranja.

Razgovarat će se o alternativnim modelima kao što su revolving fondovi, donacije za inovacije, obveznice, ugovor o energetskom učinku ili crowdfunding te će se dati savjeti kako pripremiti zreli koncept koji može omogućiti pristup različitim financijskim kanalima i instrumentima.

Govornici:

Aleksandra Novikova, IKEM i Sveučilište Greifswald

Maja Dragojević Bačić, Pokret Otoka & Synergia poduzetnički centar

Cristina Boaretto, NESOI projekt

 

Prijavu možete izvršiti na poveznici: PRIJAVA


Webinar: Kako obrazovanje i škole mogu podržati energetsku tranziciju?

Datum i vrijeme održavanja: 19.05.2020 14:00- 15:00

Jako često čujemo izreku: “Na mladima svijet ostaje.” Iako to ne umanjuje odgovornost starije populacije da djeluje na području klimatskih promjena  energetskog prijelaza, zaista je ključno osigurati da generacije koje dolaze budu spremne na sljedeće korake.

Mnogi otoci su tražili preporuke I inspiraciju kako uključiti mlađe generacije u energetsku tranziciju. Govornici na ovom webinaru će upravo odgovoriti na ta pitanja, dijeleći svoja iskustva s instaliranjem solarnih panela na škole kroz suradnju s nastavnicima, učenicima i općinama.

 

Govornici:

Laura Moreno, Energy4All

Marko Capek, Terra Hub i inicijativa Održivi život

Vincent Dierickx, EnergieID

Prijavu možete izvršiti na poveznici: PRIJAVA

 

 

__________

Izvor: Tajništvo za čistu energiju EU otoka

Naslovna fotografija: Pokret Otoka

Fotografije: Tajništvo za čistu energiju EU otoka