WEBINAR – NESOI organizira webinar na temu ”Planiranje u energetici”

WEBINAR – NESOI organizira webinar na temu ”Planiranje u energetici”

Objavio: Andrea Beader - 13.10.2022.

NESOI inicijativa, čiji akronim predstavlja ”New Energy Solutions Optimised for Islands”, organizira seriju webinara o različitim temama vezanim uz energetski sektor

NESOI organizira seriju webinara na temu energetike – prenosi New Energy Solutions Optimised for Islands. Prvi webinar posvećen je planiranju u energetici i održat će se 24. listopada 2022. godine od 10 do 12 sati.

Prijave za webinar moguće su na POVEZNICI.

 

ŠTO JE SVRHA PROJEKTA?

U EU ima više od 2400 naseljenih otoka. Unatoč tome što imaju pristup obnovljivim izvorima energije, poput energije vjetra i valova, mnogi od njih ovise o skupom uvozu fosilnih goriva za opskrbu energijom. U svibnju 2017. potpisana je „Politička deklaracija o čistoj energiji za otoke EU-a” u znak priznanja da se otoci i otočne regije suočavaju s posebnim skupom energetskih izazova i prilika zbog svojih specifičnih geografskih i klimatskih uvjeta.

Prilike imaju potencijal da europske otočne zajednice postanu lideri u inovacijama u prijelazu na čistu energiju za Europu i šire – što je činjenica koju je Europska komisija izričito prepoznala u svojoj Komunikaciji o „Čistoj energiji za sve Europljane“. (Izvor: NESOI projekt )

__________
Izvor: New Energy Solutions Optimised for Islands
Naslovna fotografija: New Energy Solutions Optimised for Islands