WEBINAR – Kako prijaviti projekt solidarnosti?

WEBINAR – Kako prijaviti projekt solidarnosti?

Objavio: Paula Bolfan - 17.01.2022.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) poziva vas 19. siječnja na webinar “Imamo ideju!” na kojem ćete saznati kako za provedbu projekata solidarnosti, projektnog formata unutar programa Europske snage solidarnosti osigurati bespovratna financijska sredstva

Rok za prijavu je 17. siječnja 2022. godine. Sudjelovanje je besplatno, a broj osoba iz jedne organizacije nije ograničen.

Prijavi se OVDJE.

Webinar će se održati putem platforme Zoom, u srijedu (19. 1.2022.) od 10 do 13 sati, a djelatnici AMPEU će sudionicima približiti aktivnost Projekti solidarnosti, pojasniti kako prijaviti projekt, predstaviti primjere dobre prakse u Hrvatskoj i pružiti priliku da se u otvorenom razgovoru dobije povratna informacija i savjet o već postojećim projektnim idejama.

.
Što je projekt solidarnosti?

Kroz Projekte solidarnosti mladim se ljudima nudi prilika samostalno inicirati, razviti i provesti solidarne projekte ili akcije od važnosti za njihovu lokalnu zajednicu. Projekti solidarnosti trebaju ostvariti učinak na lokalnoj razini, ali bi također jasno trebali biti povezani s europskim prioritetima definiranim u okviru Europskih snaga solidarnosti. Mladi kroz neformalno učenje mogu stjecati korisno iskustvo, vještine i sposobnosti za svoj osobni, obrazovni, društveni, građanski i profesionalni razvoj.

Ova online prezentacija namijenjena je svim organizacijama i mladima (od 18 do 30 godina) koji su zainteresirani upoznati se s mogućnostima prijave i provedbe projekata solidarnosti u svojim zajednicama. Projekte solidarnosti mogu prijaviti sve pravne osobe i mladi bez službene organizacije odnosno neformalne skupine mladih.

______
Izvor: Europske snage solidarnosti
Naslovna fotografija: geralt