WEBINAR – Čisti energetski otoci kao prvaci zelenog oporavka

WEBINAR – Čisti energetski otoci kao prvaci zelenog oporavka

Objavio: Pokret otoka 2020 - 08.06.2020.

Tajništvo otoka EU u suorganizaciji s Otočnim fondom (NESOI) i OCTA  održava webinar u sklopu EU Održivog energetskog tjedna.

Održati  će se 17. lipnja 2020. od 9:30-11:00h.

Registracija za sudjelovanje na webinaru je obavezna, a registrirati se možete OVDJE.

.

Sudionici:

Robert-Jan MOONS, Savjetnik za reformu energetske politike – Vlada Arube
Eugene RHUGGENAATH, premijer – Vlada Curaçaoa
Giuseppe SCIACCA, Izvršni tajnik Komisije za otoke – CPMR
Cristina BOARETTO – Voditeljica sektora javne uprave – Sinloc S.p.A.

Otoci širom EU već su dugo vodeći u izgradnji otpornih i održivih zajednica. Njihova specifična zemljopisna situacija prirodno stvara potrebu za jakom i kohezivnom zajednicom, a za otoke su prednosti tranzicije čiste energije mnogo veće od rješavanja klimatskih promjena i energetske sigurnosti. Lokalni gospodarski razvoj, otvaranje novih radnih mjesta, poboljšanje zdravlja i uravnoteženija lokalna gospodarstva ključni su za bolju perspektivu zajednica na otocima i kopnu.

Ilustrirana konkretnim primjerima s otoka EU-a, ova će se sjednica odvijati oko elastičnih strategija oporavka i pružit će priliku za razmjenu pristupa i ideja o tome kako osigurati prosperitetnu Europu sada i u budućnosti.

Interaktivni elementi unutar sesije uključivat će ankete sudionika i interaktivni odgovor na pitanja s predstavnicima različitih sektora aktivnosti, koji će okupiti sve razine upravljanja od otoka do Europske komisije.

Malo više o webinaru pronađite na poveznici.

Webinar se održava na engleskom jeziku.

Svako pojačanje je dobro došlo!