BRAČ – Vratilo se kino u Selca!

BRAČ – Vratilo se kino u Selca!

Objavio: Otok Brac - 20.05.2018.

Kino Mediteran već šest godina diljem Dalmacije otvara brojna kina koja su odavno prestala s radom. Projekt se održava u više od 25 gradova, a glavni cilj mu je vratiti kvalitetan filmski program u gradove i mjesta u kojima kina više nema.

Projekt se održava uz potporu Zaklade “Kultura nova” i Hrvatskog audiovizualnog centra, a na lokalnoj razini u partnerstvu s općinama i gradovima, kao i turističkim zajednicama.

Tako se odnedavno, kino vratilo i u Selca, na istočnoj strani otoka Brača.
.

Revitalizacija ovog otočnog kina odmah se pokazala kao pun pogodak – prva projekcija bila je rasprodana!

Sve je započelo prije mjesec dana kada je kino ponovno oživjelo u Selcima možda najboljim prvim filmom – Osmi povjerenik, koji je sređenu i lijepu dvoranu ispunio do zadnjeg mjesta… Od tada su Selčani u kinu gledali animirane filmove Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa i Vrapčić Richard, te novi hrvatski film Comic Sans.

Cijene ulaznica su promotivnih dvadeset kuna, a kino Mediteran će se ovo ljeto prikazivati u češćim intervalima i to u poznatom spomeniku i dvorcu Didolića dvori te će time obogatiti i onako bogat i kvalitetan program kulturnog ljeta Općine Selca. Vjerujemo da će i Selčani i gosti uživati u filmskom programu, koji će zaživjeti i nakon ljeta.

__________
Autori: Željan Vrsalović, Kino Mediteran, Dijana Šabić
Fotografija: Željan Vrsalović