VODICE – Projekt „Posadimo zeleniju budućnost“

VODICE – Projekt „Posadimo zeleniju budućnost“

Objavio: Andrea Beader - 13.09.2022.

„Posadimo zeleniju budućnost“ projekt je kojim će se pošumiti područje oko saniranog deponija Leć

Projekt “Posadimo zeleniju budućnost” ima za cilj educirati lokalna zajednica o čuvanju šuma i prevenciji šumskih požara te povezati dionici koji djeluju na području pošumljavanja, u cilju prevencije požara i očuvanja šuma – prenosi infovodice.com

 

Udruga Argonauta

Upravo o ovome bilo je riječi danas, 8. rujna na zajedničkom sastanku u prostorijama Grada Vodica na koji je udruga Argonauta kao nositelj projekta pozvala ostale zainteresirane strane; predstavnike Grada Vodica, JVP Vodice, DVD Vodice, OŠ Vodice, obrta Vaši mali vrtlari, LAGa More te Komunalnog poduzeća Leć.

Na sastanku je bilo riječi o planu provedbe projekta, izradi studije za pošumljavanje saniranog deponija Leć, edukaciji i predavanju o reagiranju u kriznim situacijama. Jedna od tema je također bila Argonatina Eko patrola – vannastavni edukacijski program za održivi razvoj, aktivnost koja će se provoditi s učenicima viših razreda osnovne škole i koja će na neformalan način učiti o važnosti šuma, pošumljavanja i zaštite od požara.

Na sastanku su svi dionici izrazili svoje mišljenje i prijedloge o spomenutim temama kako bi što kvalitetnije proveli ovu hvalevrijednu zamisao i kako bi na „brdu smeća“ niknuo zalog za zeleniju budućnost.

Središnji događaj ovog projekta bit će pošumljavanje saniranog deponija Leć sa ukupno 7 000 sadnica koje će se održati u subotu 15. listopada kada ćemo zajedno s lokalnom zajednicom pokušati dati svoj doprinos i odgovor na požare koji su se Vodicama desili ovo ljeto. – poručuju iz Udruge Argonauta

Projekt podržava Procter and Gamble kroz godišnju donaciju udruzi Argonauta.

 

__________
Izvor: infovodice.com
Naslovna fotografija: Unsplash