VIS – Velika akcija čišćenja Luke Vis i akvatorija Grada Visa

Objavio: Paula Bolfan - 08.10.2018.

06. listopada 2018. godine HVIDRA Vis je u suradnji s Ronilačkim savezom Splitsko-dalmatinske županije i Ronilačko ekološkim klubom Podstrana organizirala EKO akciju čišćenja Luke Vis i akvatorija Grada Visa.

.
U ronilačkoj aktivnosti sudjelovalo je 30 ronilaca iz klubova (udruga); RK Veterana IV gardijske brigade, PIK Mornar Split, RK Peliška jedra iz Orebića, REK Slano iz Slanog , ERK Leut iz Mostara i  KPD Ina Kostrena iz Kostrene – za Pokret Otoka napisao je Jozo Roso, presjednik Ronilačkog Saveza Županije Splitsko-dalmatinske i predsjednik REK Podstrana.
.
U akciji se izvadio pun kamion smeća. Najviše je bilo auto guma plastičnih i staklenih boca te razne vrste plastike; odbačenih konopa, par mobitela , naočala.. Nažalost, doslovno se može pronaći svega i svašta – 
Kaže Joso.
.

Fotogalerija eko akcije u Visu
.

.
Ovim putem bih se zahvalio HVIDRI Vis na organizaciji i trodnevnom druženju te DVD-u Komiža, bez kojih ova manifestacija nebi bila održana. DVD Komiža nam je u svojim prostorijama omogućio smještaj i hranu za 30 ronilaca volontera iz gore nabrojenih udruga koje su sudjelovale u EKO akciji. Hvala i  Gradskim ocima grada Visa i TZ grada Vis na podršci.
.
Moram, nažalost, naglasiti da je sramotno što nam se, od brojnih ronilaca i mještana u Visu, nije  priključio nitko, osim dvojice ronilaca iz Ronilačkog centra “Nautika Vis” koji su državljani Poljske te imaju RC v gradu Visu.
.
Jozo Roso
Presjednik Ronilačkog Saveza Županije Splitsko-dalmatinske i Presjednik REK Podstrana
.
__________
Autor: Pokret Otoka
Fotografija: Nikola Kežić