VIS – O, mamma mia! O, mojko moja! Osjeća se dolazak Hoollywooda

Objavio: Pokret Otoka - 01.09.2017.

Najveća filmska produkcija ikad  stiže na Vis

Na otoku Visu osjeća se dolazak Hollywooda! Posljednje priprema za snimanje nastavka hit filma “Mamma mia” su u tijeku, a Vis uz dana u dan sve više poprima obrise grčkog otoka Kalokairi.

Glavna je to tema na otoku već tjednima, a Višani se nadaju da će ovaj film izrazito donijeti popularnosti njihovog otoka kao destinacije. Ipak, neki smatraju da bi potencijalni turistički bum mogao donijeti probleme s obzirom na ograničene viške turističke kapacitete.

S obzirom na to da su mještani i osobe uključene na bilo koji način u organizaciju snimanja filma morali potpisati ugovore o tajnosti, za sada informacije o snimanju izlaze na kapaljku.

Na Vis sljedećih nekoliko dana stižu velike filmske zvijezde, među kojima Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried i Colin Firth.

Snimanje filma “Mamma Mia: Here We Go Again!” nije samo u fokusu otočana, već i svjetskih medija. Daily Mail i londonski Times već naveliko izvještavaju o snimanju filma.

Pristup uvali na kojoj će se snimati veći dio filma u blokadi je i s morske i kopnene strane.

– Presretni smo da su američki producenti prepoznali baš naš otok kao otok čuvane prirodne i kulturne baštine – rekla je za RTL gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević.

U snimanje filma diljem otoka Visa bit će uključeno oko 700 ljudi, od čega i velik broj domaćih statista, a to je najskuplja i najveća strana filmska produkcija ikada u Hrvatskoj.

IZVOR : dalmacijadanas.hr

O, mamma mia! O, mojko moja! Eno se na nebu iznad Visa ukazala Meryl!

Kad mi stignu gosti primim ih u dvoru, ponudim welcome drink, fotografiram neku identifikacijsku ispravu radi evidentiranja i unosa u evisitor, a potom predložim dvominutnu šetnjicu od Torge preko Podloze, rivom pored Vatrice do Jakinovih dvora, pa natrag drugim smjerom pored Vala i Pojode opet na Torgu… Uz uobičajene informacije spomenem i da će se na Visu u rujnu snimati nastavak filma Mamma mia s Meryl Streep i da će višestruka oskarovka odsjesti tu, u susjedstvu. Da vidite reakcije na tu informaciju! Da vidite samo taj:Wow! Uz ekspanziju svih facijalnih mišića.

Da je svit lud, to znamo. Da nam mediji pod  moderne “bogove” uvaljuju i podvaljuju  pjevače, glumce, sportaše…  i to znamo. Uče nas obožavanju, oponašanju i pohlepi. A što će biti s Visom? Invazija! Portali, kao i obično, vole pretjerivati.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sprema-se-invazija-na-jedan-od-najljepsih-hrvatskih-otoka

Ipak, izmiču li nam uzde iz ruku ili su već odavno ispale. Di ‘vo gremo?

IZVOR : kut-vis.blogspot.hr

Tagovi: