VIS – GEOfood brand

VIS – GEOfood brand

Objavio: Andrea Beader - 21.04.2021.

Magma Unesco Global Geopark, GEOfood brand začetnik, u suradnji sa nekoliko svjetskih geoparkova prijavio je projekt GEOFood

 

Projekt “GEOFood za održivi razvoj u UNESCO svjetskim geoparkovima”  i brand je odabran za financiranje od strane International Geoscience Programme (IGCP). Projekt je prepoznat kao jedan od 18 novih projekata koji su dobili potporu za umrežavanje, istraživanje i razvoj najboljih praksi te je dobio „Posebnu nagradu” vijeća IGCP – 2021.

Ovaj projekt predlaže znanstveni pristup GEOfoodu, polazeći od povezanosti između geonasljeđa, georaznolikosti, usluga ekosustava, proizvodnje hrane i održivog razvoja.

GEOfood je projekt povezivanja geološke baštine s lokalnim proizvodima, restoranima te malim i velikim proizvođačima. Glavne aktivnosti projekta su kreiranja i širenja branda GEOfood-a čija se prepoznatljivost uočava na svim proizvodima ili ulazima u restorane. GEOfood je brand proizvoda čije porijeklo pripada području geoparka i širi se na područja geoparkova diljem svijeta.

Projektom će se uspostaviti metodologije za procjenu, provedbu i prezentaciju rezultata GEOfood-a. Stvorit će postupke, smjernice, tiskane materijale i druge alate za provedbu koncepta u više od 26 područja širom svijeta. Rezultati će se zatim analizirati i širiti u znanstvenoj zajednici kao i u međunarodnoj mreži UNESCO geoparkova.

Geopark viški arhipelag je ponosni partner GEOfood projekta kao i provoditelji GEOfood branda na području Geoparka.

 

 

__________
Izvor: geopark-vis.com
Naslovna fotografija: Pixabay.