Investicijski natječaj Ministarstva kulture donio je pozitivne rezultate za kina kojima programski i logistički upravlja Kino Mediteran. Ukupna vrijednost projekta je 650.000 kuna

250.000 kn osigurano je za nastavak obnove splitskog Ljetnog kina Bačvice. Ovo je treća investicijska potpora u tri godine koliko Kino Mediteran i Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata upravljaju prostorom. Nakon ulaganja u opremu i sanaciju vanjske ograde, kroz ovu investiciju osigurat će se sigurnosni i protupožarni izlazi te pristupni put za osobe s invaliditetom.

Za naše najveće otočko ljetno kino, ono u hvarskoj Venerandi, osigurali smo 100.000 kn za novo platno i konstrukciju za platno. Jednak iznos dobilo je i svako naše bračko kino. Jedna je investicija namijenjena sanaciji Ljetnog kina u Supetru, a druga novom platnu u kino dvorani Bol.

Kino u Podgori, jedino kino na području Makarske rivijere, investiciju je dobilo treći put. Nakon opremanja i izmjene stolica, potporu od 100.000 kn investirati u sustav grijanja i hlađenja.

Ovim modelom javno-civilnog partnerstva u upravljanju kino dvoranama i ljetnim kinima diljem Dalmacije. Kino Mediteran je opremilo 11 prostora sa digitalnim kino projektorima i ostalom potrebnom opremom te omogućilo sanaciju brojnih zastarjelih infrastruktura.

Ovim putem želimo zahvaliti i našim partnerima, Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Gradu Hvaru, Gradu Supetru, Općini Bol i Općini Podgora, na povjerenju i uspješnoj suradnji.

 

 

__________
Izvor: kinomediteran.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.