VELI LOŠINJ – Svjetsko prvenstvo AITJ 2018.

Objavio: Paula Bolfan - 09.10.2018.

Od 30. rujna do 6. listopada Otok vitalnosti Lošinj i Vitality Hotel Punta ugostili su jedinstveno sportsko događanje u organizaciji Međunarodnog udruženje novinara tenisača AITJ.

Novinari uglednih medija iz 14 zemalja svijeta aktivno su se družili uz sport, ali i uživali u čarima otoka Lošinja, koji je na taj jedinstveni način predstavio svoju turističku ponudu međunarodnoj publici.
.

Na zemljanim terenima Vitality Hotela Punta natjecalo se 150 sudionika Svjetskog prvenstva novinara tenisača.

Prvenstvo je okupilo igrače iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Rusije, Ukrajine, Izraela, Hrvatske i drugih zemalja, a najuspješniji su sa 9 osvojenih medalja u 7 kategorija bili predstavnici Italije. U kategoriji Open slavio je Andrea Galler iz Italije.

Priča o prvenstvu novinara tenisača počela je prije točno 40 godina kada je 1978. na inicijativu talijanskih novinara utemeljeno Međunarodno udruženje novinara tenisača AITJ. Iste je godine prvi put organizirano Svjetsko prvenstvo. Prve godine sudionici su bili uglavnom iz susjednih zemalja, a s godinama je natjecanje raslo, broj igrača se povećavao i prvenstvo je preraslo u prestižan događaj.
.

Svjetsko prvenstvo AITJ 2018 u Velom Losinju / FOTO: Vitality Hotel Punta

.
Nakon Bola, Tučepa i Dubrovnika, Veli Lošinj je četvrta hrvatska destinacija koja je ugostila turnir, ali će postati i prva destinacija u povijesti koja će ga ugostiti više puta za redom.

„Kvaliteta teniskih terena i Vitality Hotela Punta, ali i prirodne ljepote te ugodna klima otoka Lošinja potaknuli su vođe nacionalnih timova da već tijekom održavanja ovogodišnjeg turnira predlože naš skori povratak na Lošinj. Mogu sa zadovoljstvom objaviti da smo na jučerašnjem sastanku kapetana timova jednoglasno usvojili odluku da će se turnir i 2019. godine održati u Velom Lošinju.“, istaknuo je predsjednik AITJ-a Bojan Budja, ujedno glavni urednik najnakladnijeg dnevnog lista u Sloveniji, Slovenskih novica.
.

Pobjednici po kategorijama na gala veceri u Vitality Hotelu Punta / FOTO: Vitality Hotel Punta

.
Promocija Lošinja i Hrvatske

Događanja poput ovog, kojih je na otoku Lošinju svake godine sve više, predstavljaju izvrsnu priliku za upoznavanje prirodnih ljepota, tradicije otoka i bogate ponude otočkih ugostitelja. U predahu od mečeva sudionici su imali priliku upoznati manje poznate znamenitosti Malog i Velog Lošinja te tajnovite uvale obližnjih otoka.

Za realizaciju ovog jedinstvenog lošinjskog izdanja Svjetskog prvenstva novinara tenisača zaslužni su i sponzori: hotelski brend Lošinj Hotels & Villas, Hrvatska elektroprivreda (HEP), Triglav zdravlje i drugi.
.

__________
Izvor: Vitality Hotel Punta
Fotografija: Vitality Hotel Punta