KORČULA – VELA LUKA I OŠJAK IMAJU SVJETSKE PRVAKINJE Ivana, Josipa, Izabela i Bruna najbolji svjetski juniorski četverac bez kormilara

Objavio: Pokret Otoka - 07.08.2017.

Baltik je novi – zlatnik ! I to za naše Ivanu i Josipu Jurković , te Brunu Milinović i Izabelu Krakić !  Hrvatski ženski juniorski  četverac bez kormilaranajbolja su posada svijeta,  velolučki  ‘Ošjak’  prvi put u svojoj povijesti ima svjetske prvake !

U konkurenciji  jedne  Amerike,   Kine ,  Novog  Zelanda , Rumunjske  i  Poljske,  hrvatske veslačice  doslovce su bile – suverene!

Naše mlade Velolučanke i Zagrepčanke od samog su starta preuzele vodstvo, već na prvom mjerenju na  500 metara  bile vodeće (1.41.15) i to svoje vodstvo sjajnim veslanjem održale do kraja.  Na  1000 metara  imale 3.27.22,  a na 1500 m  5.13.84 da bi u clju na 2000 metara ušle prve rezultatom 6.57.75. Sjajno !

Bravo cure , bravo za naše Velolučanke i Zagrepčanke, bravo za Veslački klub ‘Ošjak’, bravo za glavnog trenera u tom klubu Tina Dragojevića koji je od prvog dana trener  naših  Ivane i Josipe. Bravo za njihove roditelje bez čije podrške ovog svjetskog , ali  i onoga svibanjskog evropskog zlata ne bi bilo … Bravo za hrvatsko veslanje uopće !

Evropske  juniorske prvakinje dokazale su da su i   najbolje su na svijetu… Svjetske su prvakinje!  Ova 2017.g. biti će upisana  doslovce zlatnim slovima u povijesti velolučkog veslanja , imati evropsko i svjetsko zlato u svojim redovima u  istoj godini dostignuće je i privilegija koje su ‘čežnja’ puno većih sredina i klubova nego što je Vela Luka i ‘Ošjak’ .

Najveća konkurencija našim curama ovaj su put bile posade Rumunjske i SAD-a ,  posebice Rumunjke,  cijelo su vrijeme ‘ puhale  za vratom’  našim curama… Ali na kraju su i one morale čestitati  boljima , zapravo najboljima,  hrvatskoj posadi  koje su ih u cilj ostavile za više od tri sekunde …

Dakle Hrvatska sa Ivanom Jurković, Josipom  Jurković,  Brunom Milinović i Izabelom Krakić svjetski je prvak , druga je Rumunjska, treće su Sjedinjene Američke Države. Slijede potom  Kina, Poljska i Novi Zeland.

 

Izvor: markopolosport.net