Ususret mjesecu hrvatske knjige Šolti u posjet dolazi Željka Horvat Vukelja

Objavio: Pokret otoka 2020 - 10.10.2016.

U suradnji udruge Moja Šolta i Osnovne škole Grohote, ususret mjesecu hrvatske knjige, šoltanskoj djeci u posjet dolazi poznata spisateljica Željka Horvat Vukelja. Željka često dolazi u škole te s učenicima sudjeluje u stvaranju priča, odgovara im na pitanja i pomaže riješiti probleme. Zajedno s njima kreira bića s kojim djeca mogu pričati i nasmijati mu se te ih uči kako da budu uporni i hrabri i pobijede strahove. To postiže uz pomoć neobičnih likova kao što je brbljava palačinka.

Napisala je mnoge slikovnice, kratke priče, zbirke priča te dvadeset igrokaza. Njezina najpoznatija djela su: “Hrabrica”, “Panjoglav”, ” Poplava iz šalice kave”, “Slikopriče”… Radi kao glavna urednica “Modre laste”, časopisa za djecu u Školskoj knjizi.

U Osnovnoj školi Grohote na Šolti 11. i 12. listopada 2016. održati će radionicu Kako nastaje knjiga. te će s učenicima i nastavnicima u okviru 8 školskih sati ostvariti zanimljiv i kreativan program. Zahvaljujući odličnoj suradnji škole i udruge ovaj je program uvršten u Školski kurikulum 2016./2017.

Nakon ovakvog poticajnog i stručnog uvoda, Udruga Moja Šolta će nastaviti  rad  na izradi novog projekta Mala Mapa Moja Šolta –  kulturno-turistički vodič koji će izraditi djeca za djecu, goste na Šolti.