UGLJAN – Interstas nominirao Općinu Preko za zlatnu turističku nagradu

Objavio: Paula Bolfan - 12.10.2018.

Dvije nominacije za Preko: Općinu  za nagradu Zlatni Interstas, a načelnika Juru Brižića za Posebno priznanje 2018.

Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza – Međunarodni klub zaslužnih za turizam,potaknuta kontinuiranim razvojem i sjajnim turističkim rezultatima Općine Preko, a na inicijativu fotografa Šime Strikomana, člana Vijeća Interstasa, nominirala je Općinu Preko za nagradu Zlatni Interstas, a načelnika Juru Brižića za Posebno priznanje 2018.

.
Obrazloženje

“vrlo zapaženim doprinosom i potporom općinskih vlasti projektima i programima u funkciji razvoja turizma, temeljeći ih na atraktivnom lokalitetu, resursnim potencijalima, tradicijskim i kulturološkim vrijednostima. Turizam Općine Preko, uz aktivnu, kreativnu i sadržajnu potporu općinske uprave i u suradnji s brojnim nositeljima, kvalitetnim i stručnim turističkim kadrom, uspješno ostvaruje respektabilne rezultate u povećanju broja dolazaka i noćenja turista. Na taj način snažno se  pridonosi turističkom razvoju ne samo Preka, nego prepoznatljivosti i brendiranju turističkog proizvoda Hrvatske u cijelosti”.

.
Dodjela nagrada

Nagrade se dodjeljuju u sklopu triju međunarodnih priredbi:

25. INTERSTAS /Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza,

21. ITF ‘CRO/Međunarodni festival turističkog filma te

16. KEA -CRO/Predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za „Međunarodni Zlatni Cvijet“.

Sve tri priredbe održat će se u Solinu, 7, 8, i 9. studenoga 2018. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH  Kolinde Grabar Kitarović.

__________
Izvor: Naši školji
Fotografija: Pokret Otoka