Ugljan – Foto klub Kornat poziva na 23. međunarodnu izložbu fotografija!

Objavio: Iva Žanetić - 26.02.2018.

Foto klub Kornat iz Kukljice poziva fotografe da prijave svoje radove na 23. međunarodnu izložbu fotografija 2018. Tema je slobodna!

Natječaj će biti otvoren do 22. travnja 2018. godine, a teme su, kako navode u pozivu, široke: od detalja predmeta, raslinja, šuma, krajolika, portreta, mladih, podmorja, brodova, ljudi, rada, zabave i sl.

Fotografije je potrebno poslati u digitalnom obliku na e-mail: fotoklubkornat@gmail.com u JPG formatu do 1 MB veličine svaka fotografija.

Pravo sudjelovanja imaju svi fotografi, a svaki autor može sudjelovati sa četiri fotografije u crno-bijeloj tehnici i četiri fotografije u boji. Kotizacija za sudjelovanje se ne plaća. Svaki autor odgovoran je za prikazanu fotografiju i bez ikakve naknade daje ovlaštenje za objavu na internetu, reprodukciju i objavljivanje u svim medijima. Svaki autor može preuzeti katalog izložbe u digitalnom obliku na Internetu.

Organizatori će, navode, voditi brigu o dostavljenim djelima, ali ne preuzimaju nikakvu odgovornost za eventualni nestanak ili oštećenje bilo koje prirode. Prijem djela i dodjela nagrada izvršiti će se po neopozivoj odluci ocjenjivačkog odbora. Izložba i nagrađivanje organizirat će se u Galeriji Otok u Kukljici.

Za svaku tehniku dodijeliti će se zlatna, srebrna i brončana plaketa. Ocjenjivački odbor dodijeliti će i diplome prema svom izboru za određenu temu i tehniku. Sve pojedinosti natječaja mogu se pogledati na mrežnoj stranici Foto kluba Kornat.
Podsjećamo da se na mrežnoj stranici kluba može preuzeti katalog izložbe Sveti otok, koja je u prosincu prošle godine održana u Zadru.
.

Foto klub Kornat

.

Duga povijest foto kluba Kornat

Foto klub Kornat iz Kukljice djeluje od 1989. godine s osnovnom zadaćom promicanja likovne djelatnosti, osobito fotografije putem tečaja, uputa, pisanih i slikovnih publikacija. Do sada je u klubu djelovalo oko pedesetak članova većinom sa zadarskih otoka i drugih područja Hrvatske. Za dosadašnju djelatnost klubu je dodijeljeno pet priznanja, zahvalnica i povelja. U sastavu kluba je Galerija Otok, a u njoj se organiziraju samostalne izložbe autora koji su osobito povezani s Kukljicom, bilo življenjem, bilo djelovanjem i likovnim temama. Priređuju se i izložbe Otok i more, međunarodna izložba fotografije, Sveti otok, međunarodna likovna izložba vjerskih motiva, Otočni fotografi Zadarske županije i Božićno-novogodišnja izložba fotografija. U nakladi kluba tiskano je oko stotinu kataloga, plakata i knjiga.
__________
Izvor: nasiskolji.hr
Fotografija: pixabay