KORČULA – Nagrađena udruga “Kap u moru”

KORČULA – Nagrađena udruga “Kap u moru”

Objavio: Andrea Beader - 21.12.2020.

Na Međunarodni dan volontera, Volonterski centar Dubrovnik je u Centru za mlade dodijelio godišnje volonterske nagrade u pet kategorija, a nagrada u kategoriji Organizator volontiranja u 2020. godini stigla je i na Korčulu. Među mnogobrojnim kandidatima Dubrovačko-neretvanske županije našla se i ‘Kap u moru’, volonterska humanitarna udruga za pomoć djeci s posebnim obrazovnim potrebama u predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju te obrazovanju kroz djelovanje pomoćnika u nastavi.

.

KANDIDIRAO IH DJEČJI VRTIĆ KORČULA

 

– Kad sam vidjela objavu Volonterskog centra Dubrovnik o dodjeli godišnjih volonterskih nagrada, u kojoj se tražilo da prijavimo osobu ili organizaciju koja je svojim volonterskim radom doprinijela u svojoj zajednici, nisam ni časa dvojila – prisjetila se Irena Rončević, članica Nadzornog odbora i pomoćnica u odgojnoj skupini. Kako nam je ispričala Irena, članice udruge u kategoriji Volonter godine prijavile su Danielu Tomašić koja u udruzi besplatno vodi poslove knjigovodstva. Svi znamo koliko je važno imati predanog, pedantnog, detaljnog knjigovođu, priča nam Irena, a budući da se Danijelin posao ne vidi direktno, na ovaj su joj način uputili zahvalu. U kategoriji Koordinator volontera prijavile su voditeljicu udruge Dalidu Prižmić koja definitivno zaslužuje svako priznanje, ističe Irena.

 

KOORDINATOR VOLONTER

 

Dalida je svojim organizacijskim sposobnostima udrugu dovela na jednu zavidnu razinu, a ono na čemu su joj članice udruge posebno zahvalne je njeno razvijanje pozitivnog radnog ozračja punog povjerenja i međusobnog poštivanja. Ako netko od volontera ima neki problem, Dalida uvijek nađe rješenje, ukratko je objasnila Irena. Međutim, priznanje je udruzi pripalo za najbolje organizatore volontiranja, a ‘Kap u moru’ na natjecanje je prijavio Dječji vrtić Korčula. Zahvaljujući udruzi, kako su istaknuli iz Dječjeg vrtića, za djecu s teškoćama u razvoju koja pohađaju vrtić već je sedam uzastopnih godinama osiguran pomoćnik u odgojnim skupinama. Osim toga, jako su važne i stručne edukacije i seminari koje udruga, potpuno besplatno, svake godine organizira za odgojitelje, roditelje i sve ostale koji rade s djecom s teškoćama u razvoju.

.

DRAGO NAM JE JER JE NAŠ RAD PREPOZNAT

 

Članice udruge ‘Kap u moru’ s nestrpljenjem su čekale rezultate, no nisu ni sanjale da će dobiti priznaje u kategoriji Organizatori volontiranja. Ovogodišnja dodjela održala se u kombinaciji fizičkog i virtualnog prijenosa, a nagradu su Korčulanke dočekale emotivno. – Puno nam znači da je naš rad prepoznat. Ovo je priznanje svih koji su na bilo koji način uključeni u rad udruge. Nagrada nam daje vjetar u leđa, vjeru i nadu da dobro uvijek pobjeđuje! A, mi nastavljamo dalje, pred nama je još mnogo posla, izazova i učenja – poručila je Irena. Više od devet uspješnih godina je iza jedne od najpoznatijih udruga na Korčuli. Kap u moru je humanitarna udruga osnovana s ciljem osiguravanja pomoćnika u nastavi i odgoju kako bi se podigla kvaliteta života i obrazovanja djece s teškoćama u razvoju, a s godinama je prerasla te okvire.

 

Osim Irene, članice udruge su Katarina Curać, jedna od osnivačica i članica Upravnog odbora, Dalida Prižmić, voditeljica udruge, Anita Batistić, predsjednica udruge od prvog dana, Claudia Tarle, jedna od osnivačica udruge i Irena Arambašić, pomoćnica. Osim osiguravanja pomoćnika u nastavi, udruga organizira i pomoć u učenju djeci kojoj je to potrebno. Kroz razne projekte i aktivnosti, Kap u moru trenutno ima dvadeset i pet korisnika, osam zaposlenih osoba, i šest volontera. Njihovi planovi su veliki, ali i realni. U listopadu su krenuli s projekt za pomoć u učenju djeci s poteškoćama u učenju, a planiraju i opremiti senzornu sobu. Nadaju se realizirati i projekt osnivanja Centra za djecu s poteškoćama u razvoju za koji imaju spreman poslovni plan. Nedostaje im radnih terapeuta i edukacijskih rehabilitatora, ali i volontera koji su uvijek dobrodošli. Ako imate slobodnog vremena, priključite se!

 

 

__________

Izvor:  dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Naslovna fotografija: pixabay.com