HVAR – Trofej Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo šestašima OŠ Hvar

Objavio: Pokret Otoka - 22.01.2018.

Video-rad „Vučetićeva inovacija za bolji život“ učenika 6.a razreda Osnovne škole Hvar proglašen je najboljim radom na nagradnom natječaju „Inovacije za bolji život“ za učenike osnovnih i srednjih škola RH.

Sudjelovali su Nura Bićanić, Karlo Domančić, Tali Škare, Una Vekić i Dahmar Vidmar s mentoricom prof. Jelkom Vidmar. Na duhovit način prikazali su značaj Ivana Vučetića i njegove inovacije, kao i činjenicu da intelektualno vlasništvo moramo poštivati te time osvojili vrijednu nagradu.

 

“Inovacije za bolji život“  tema je nagradni natječaj za najbolji literarni rad, video rad, skladbu, likovni rad ili strip

Natječaj je raspisao Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske i Koordinacija za provedbu prava intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo. Video uradak malih Hvarana bio je najbolji u kategoriji radova učenika 5. do 8. razreda. Time su stekli status finalista te po konačnoj procjeni Prosudbenog povjerenstva proglašeni ukupnim pobjednikom natječaja.

Zahvaljujući njihovom uspjehu Osnovna škola Hvar osvojila je i trofej Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo. Inače, najbolji radovi u svakoj od kategorija biti će izloženi u sklopu manifestacije Dan intelektualnog vlasništva za djecu i mlade.  Pružit će im se i mogućnost izlaganja na prigodnim izložbama Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo u Ženevi.

Video možete pogledati ovdje.

 

Izvor: www.hvar.hr
Foto: Andro Nigoević