Tri otočna motiva u izboru najljepše poštanske marke iz 2017.

Objavio: Pokret Otoka - 26.03.2018.

Najljepšu marku izdvoji – vrijednu nagradu osvoji!

Hrvatska pošta i ove godine, od 28. veljače do 30. ožujka, organizira izbor najljepšeg izdanja poštanskih maraka Republike Hrvatske. Izbor se provodi već 21 godinu zaredom, a ovaj se put među 41 izdanjem bira najljepša poštanska marka tiskana 2017. godine. Glasati za njima najljepšu prošlogodišnju marku svi zainteresirani mogu poštom ili na  internetskim stranicama. Oni sretniji među njima – koji glasaju poštom popunjavanjem i slanjem glasačkih listića koji se nalaze u poštanskim uredima i na našoj mrežnoj stranici – mogu osvojiti i neku od zanimljivih filatelističkih nagrada. Zato sve potencijalne glasače upućujemo da na internet stranici ”pošta.hr” pogledaju objavljena Pravila nagradne igre „Najljepšu marku izdvoji – vrijednu nagradu osvoji!“ i tako saznaju sve pojedinosti o nagradnoj igri. Izvlačenje 10 sretnih dobitnika održat će se 6. travnja 2018. u prostorijama Hrvatske pošte u Zagrebu.

 

 

Pozivamo vas da se i vi uključite u izbor najljepše poštanske marke Republike Hrvatske iz 2017. i tako osvojite nagradu. Sretno!
Sve poštanske marke izdane 2017. godine mogu se pogledati u tiskanom izdanju prigodnog prospekta u poštanskim uredima ili na ovoj internetskoj stranici.

Pravila nagradne igre (pdf) 

Kupon za glasanje (pdf)

Glasajte online za  najljepšu poštansku marku iz 2017 !

.

Otočne poštanske marke za koje možete glasati:

 

HRVATSKA ETNOGRAFSKA BAŠTINA, ZLARIN

Život na hrvatskim otocima i jadranskom području bio je skroman, ali je zbog trgovine i pomorstva od najranijih razdoblja slijedio modne trendove koji su se očitovali i u nakitu, dok je nošnja još sedamdesetih godina na Zlarinu bila ista kakva je zabilježena na slikama s početka 20. stoljeća.

 

                       

 

 

 

 

 

 

 

ZNAMENITI HRVATI, FAUST VRANČIĆ – Otok Prvić

Prvi je u povijesti tehnike dao ideju gradnje mosta od metala, projekt žičare i konstrukciju mosta ovješenog o lance, zamisli koje se i danas koriste u širokoj praksi. Najpoznatiji je njegov projekt Leteći čovjek kojim je stekao svjetsku slavu.

 

                             

 

 

 

PUMED – DRVEĆE MEDITERANA: LUNSKE MASLINE

Lun i njegovi maslinici na krajnjemu sjevernom dijelu produženoga kraka otoka Paga već su poznati u globalnim razmjerima kao poseban fenomen Mediterana. Lunski ili kako domaći kažu „lunjski“ maslinici kao da su nastali nekim čudom u kamenjaru gdje gotovo i nema obradive zemlje. Slični rezervati divljih maslina postoje još samo na dva mjesta: u Izraelu i u Grčkoj.

 

                        

 

 

Tu su još i bjeloglavi supovi koji obitavaju na Cresu

 

BJELOGLAVI SUP

Bjeloglavi sup jedna je od najfascinantnijih i najvećih ptica koje lete, raspona krila do 2,80 m i težine do 14 kg. U letu gotovo ne maše krilima, već jedri na zračnim strujama, ponekad brzinom većom od 160 km/h.

 

 

 

 

 

__________
Izvor: Pošta.hr
Fotografija: Andro Nigoević