ZADAR – Treći sajam otočnih proizvoda

ZADAR – Treći sajam otočnih proizvoda

Objavio: Pokret otoka 2020 - 27.08.2020.

Udruga Poslovni Klaster Hrvatski otočni proizvod organizira 3. Sajam „Hrvatskog otočnog proizvoda“ koji će se održati  u Zadru od 28.8. – 30.8.2020. (od petka do nedjelje) u ulici Šimuna Kožićića Benje na Poluotoku.

Na Sajmu će se predstaviti bogata ponuda otoka Zadarskog arhipelaga kao i ostalih otoka, proizvodi i suveniri označeni oznakom HOP, prirodna kozmetika na bazi ljekovitog bilja i maslinovog ulja, razni likeri, marmelade, paški ovčji sir, kozji sir sa Dugog otoka, marinirana riba iz Kali, maslinovo ulje, rukotvorine pleteni pramcobrani i bokobrani za brodove, paška sol te paška čipka.

Posebno će se predstaviti HOP sa otoka Paga sa svojom bogatom kulturnom baštinom i bogatstvom otočnih proizvoda, nadaleko poznatim paškim sirom, paškom soli i paškom čipkom.

U sklopu Programa nastupit će Folklorna skupina s otoka Paga.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, ostanak stanovništva na otocima te brendiranje proizvoda oznakom HOP. Sajam je ujedno i turistička promidžba i prezentacija bogate ponude i sadržaja hrvatskih otoka.

Sajam se održava pod Pokroviteljstvom: Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU (Vlada Republike Hrvatske), Zadarske županije (Zadarska županija), Grada Zadra, Turističke zajednice Grada Zadra (Like Zadar), Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga (Turistička zajednica grada Paga/Pag Tourist Board).

.

__________

Izvor: https://otocniproizvod.hr/

Fotografija: https://otocniproizvod.hr/