Tehnološki napredak u ribarskoj industriji – Otvorena prva elektronička burza ribe u Hrvatskoj

Objavio: Paula Bolfan - 11.02.2018.

 BuyFish Shop prva je elektronička burza ribe u Hrvatskoj, a cilj joj je da trgovac dođe do planirane količine ribe, a da ribar proda ribu po najboljoj cijeni.

-Evo napokon smo otvorili burzu – prenio je Morski.hr riječi predsjednika Udruge profesionalnih ribara Mare Croaticum, Daniele Kolec.

-Burza radi jednostavno; ribar šalje količinu i vrstu ribe, trgovac šalje ponudu. Ribar bira najbolju ponudu i kontaktira trgovca. Od tog trenutka za e-burzu završava priča, kaže Kolec i dodaje da ribar i trgovac dogovaraju mjesto preuzimanja ribe i način plaćanja.

 

 

Poštovani kolege ribari zato vas molimo da proslijedite tu novost i da već jednom počinjemo raditi kao i civilizirane zemlje jer mi ne radimo za lijepe oči.

Bez obzira hoće li netko odgovoriti ili ne, šaljite dio ulova na e-burzu kako bi se za koji mjesec pokrenula – poručuje Kolec i dodaje kako će uskoro elektronička burza ribe nakon prijevoda, uskoro biti spremna i za talijansko tržište.

.

Za koga je burza otvorena?

Ima i onih koji bi kupili par kašeta ribe za soljenje ili preradu, pa su novinari portala Morski.hr pitali – mogu li se registrirati i drugi, koji nisu trgovci?

-Na burzu se mogu registrirati i OPG-ovi, samo moraju biti registrirani kao prvi kupci. Uskoro će izići novi pravilnik o prvim kupcima i morati ćemo se ravnati po njemu – odgovara Kolec.

 

Svi ribari i trgovci najprije se trebaju registrirati na adresi BuyFish Shop, a sve dalje ovisi o njima samima.

__________
Izvor: morski.hr
Fotografija: pixabay

Tagovi: ,