SVEUČILIŠTE U ZADRU – Istraživanje na temu održivog ribarstva

SVEUČILIŠTE U ZADRU – Istraživanje na temu održivog ribarstva

Objavio: Andrea Beader - 13.04.2022.

Upitnik istraživačkog projekta „Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima“, koji se provodi na Sveučilištu u Zadru

Upitnik za rekreativno-sportske ribolovce i profesionalne ribare u sklopu projekta “Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima” – prenosi limesurvey.srce.hr

 

INFORMACIJE O PROJEKTU

Nositelj projekta: Sveučilište u Zadru

Financiranje projekta: Projekt se provodi uz financijsku potporu Hrvatske zaklade za znanost

Trajanje projekta: 22.2.2021. – 21.2.2026.

Voditelj projekta: doc.dr.sc. Dražen Cepić, dcepic@unizd.hr

Ovim upitnikom nastojimo prikupiti podatke za znanstveni projekt naziva “Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima”, koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Istraživanjem se ispituje sličnosti i razlike među ljudima koji se bave ribarstvom i ribolovom u Hrvatskoj vezano uz nekoliko tema:
.

  • karakteristike ribarske djelatnosti,
  • prakse i korištenje alata,
  • ekonomski i materijalni uvjeti,
  • iskustvo i uvjeti rada,
  • članstvo u organizacijama,
  • povjerenje,
  • pridržavanje pravila,
  • identitet i zdravlje.

Osim Vas, ovaj upitnik ispunit će i drugi stanovnici Hrvatske. Prikupljeni podaci će se koristiti u znanstvene svrhe. Budući da se odgovori neće moći povezati s Vašim osobnim podacima, Vaša anonimnost u potpunosti je zajamčena. Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno, a ukoliko odlučite sudjelovati možete odustati od daljnjih odgovora na pitanja kada god to želite.

Na pitanja odgovorite iskreno i potpuno, jer se jedino tako mogu osigurati uspješnost i objektivnost istraživanja te njegov znanstveni karakter.

Postoji 91 pitanje u upitniku koji je dostupan na POVEZNICI.

 

__________
Izvor: limesurvey.srce.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.