SUDJELUJTE U ANKETI OTOČNIH POTREBA

Objavio: Ana Marija Jakas - 18.03.2019.

Tajništvo za čistu energiju EU otoka razvilo je kratak upitnik kako bi svoje savjetodavne i stručne usluge prilagodilo stvarnim otočnim potrebama i odgovorilo na konkretne otočne izazove.

.
Osim direktne podrške timovima energetske tranzicije na 26 odabranih EU otoka, Tajništvo će u narednom periodu kroz različite aktivnosti (radionice, webinari, izrade vodiča…) osigurati odgovarajuću podršku usklađenu s lokalnim potrebama temeljenu na pristupu “odozdo prema gore”.
.

DISEMINACIJA ANKETNOG UPITNIKA.

Pokret otoka kao mreža otočana u Hrvatskoj želi doskočiti što boljoj kvaliteti te kvantiteti odgovora Tajništvu. Na ovaj način želimo Vas podsjetiti kako pruženi rezultati pomažu kreiranju budućih politika za razvoj energetske tranzicije na otocima. Diseminacijom anketnog upitnika Tajništvo za čistu energiju EU otoka želi ispitati potrebe otočana diljem Europe kako bi znali pronaći metode kako pristupiti procesu tranzicije otoka. S obzirom na to da se među 26 izabranih otoka na natječaju Tajništva našlo čak 4 hrvatske otočke zajednice: Cresko-Lošinjski arhipelag te Brač, Hvar i Korčula te je to sami početak energetskih tranzicija na Jadranskim otocima smatrano je kako je jako bitno pripomoći tajništvu za kvalitetnu buduću suradnju.

Anketni upitnik na hrvatskom jeziku možete pronaći na LINKU. Rok za ispunjavanje je 25. ožujka.
Za ispunjavanje upitnika potrebno je uložiti najviše 15 minuta te je dostupan na različitim jezicima (engleskom, grčkom, hrvatskom, španjolskom, katalonskom, švedskom i talijanskom).
.

RAZNOVRSNOST DIONIKA.

S obzirom da je jako važno da se pruži što više odgovora različitih otočnih dionika koji djeluju u području lokalnih samouprava, poduzetništva, obrazovnih institucija i/ili građanskih inicijativa, ljubazno Vas molimo da ovaj upitnik i poziv za ispunjavanje anketnog upitnika proslijedite na što više adresa te na tako doprinesete konačnoj kvaliteti rezultata i budućih aktivnosti Tajništva za čistu energiju EU otoka.

.
__________
Autorica: Ana Marija Jakas
Fotografija: Adolfo Cj from Pixabay