Sredstva LAG-ovima

Objavio: Pokret otoka 2020 - 23.02.2017.

Potpisani Ugovori o dodjeli sredstava LAG-ovima

16. veljače 2017. u Zagrebu predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te predstavnici hrvatskih lokalnih akcijskih grupa (LAG) prisustvovali su potpisivanju ugovora o dodjeli 463 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja LAG-ovima.

LAG-ovima su izdane odluke o dodjeli 463.096.945,70 kuna za provedbu podmjere 19.2. ”Provedba operacija unutar CLLD strategije” (provedba LRS), podmjere 19.3. ”Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a” i podmjere 19.4. ”Tekući troškovi i animacija” iz Programa ruralnog razvoja.

Konačnim odabirom, 54 LAG-a su odabrana za provedbu lokalnih razvojnih strategija za vrijeme trajanja Programa ruralnog razvoja putem kojih se sufinanciraju odabrani projekti od strane LAG-ova za korisnike sa LAG područja i za ulaganja koja se provode na LAG području.

Danas dodjeljujemo ugovore vrijedne 463 milijuna kuna za 54 lokalne akcijske  grupe. Novac je namijenjen za provedbu njihovih lokalnih razvojnih strategija i za operativne troškove. Provedbom svojih lokalnih strategija novac će se dalje distribuirati korisnicima za projekte – a LAG-ovi odabiru koji su projekti najvažniji za njihova područja – “pristup odozdo prema gore”. Lokalne strategije su zapravo Program ruralnog razvoja u malom, jer mogu provoditi 24 operacije iz Programa RR. Dakle ovo je pravi primjer decentralizacije sustava”, izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Izvor: Hrvatska mreža za ruralni razvoj