SPLIT – Javna tribina „Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta)“

Objavio: Paula Bolfan - 27.09.2019.

Tribina „Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta)“ organizira se u sklopu projekta Otpad nije smeće Grada Splita i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce

Tribina će se održati 30. rujna 2019. (ponedjeljak) s početkom u 18.00 sati, u Amfiteatru tri fakulteta, Ruđera Boškovića 35 u Splitu.

.
Teme i predavači

Posjetitelji javne tribine moći će se informirati o primjerima dobre prakse o odvajanju komunalnog otpada u drugim gradovima i općinama. Bit će im predstavljen i sustav odvajanja otpada u Gradu Splitu, odnosno kako on izgleda danas te kako bi trebao izgledati u budućnosti.
.

.
Predavači su Marko Košak, koordinator mreže Zero waste Croatia, voditelj programa Gospodarenje otpadom u Zelenoj akciji i jedan od autora Analize sustava gospodarenja otpadom Donjeg Međimurja te Ivana Krstulović Baković, voditeljica Odjela okolišnog prava u Udruzi Sunce.

Marko Košak će na predavanju predstaviti rezultate analize i način na koji je uspostavljen sustav odvojenog prikupljanja otpada u gradu Prelogu i općinama Donjeg Međimurja. Također će predstaviti koncept centara za ponovnu upotrebu te zašto su baš te općine među najuspješnijima u RH i može li se njihovo iskustvo primijeniti i u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ivana Krstulović Baković predstavit će sustav odvojenog otpada Grada Splita, sada i u budućnosti.

__________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: Dalmacija Danas