SPLIT – 21. i 22. svibnja posjetite sajam ”Kupujmo hrvatsko” na rivi

SPLIT – 21. i 22. svibnja posjetite sajam ”Kupujmo hrvatsko” na rivi

Objavio: Paula Bolfan - 20.05.2019.

Hrvatska gospodarska komora obilježit će 22. rođendan akcije Kupujmo hrvatsko u Splitu, gdje će 21. i 22. svibnja domaći proizvođači na Rivi predstaviti svoje proizvode.

Cilj akcije je potaknuti što bolji plasman domaćih proizvoda i usluga na domaćem tržištu. – Kroz gotovo četvrt stoljeća promocije domaće kvalitete izgradili smo nacionalni brend koji prepoznaje sve više građana – prenosi Dalmacija Danas.
.

foto: Dalmacija Danas

.

Prema istraživanjima HGK, čak 86 posto potrošača je spremno izdvojiti više novca za hrvatski proizvod.

To je jako bitno jer kupujući hrvatsko postajemo čuvari domaće proizvodnje, čuvamo radna mjesta, potičemo konkurentnost i naposljetku, stvaramo bolje sutra za generacije koje dolaze – istaknuo je predsjednik HGK, Luka Burilović. S ciljem educiranja djece o važnosti očuvanja domaće proizvodnje, i ove godine je organizirano natjecanje za izbor najboljih likovnih i literarnih radova djece vrtićke dobi, učenika osnovnih i srednjih škola te studenata. Nagrade će biti podijeljene na samoj akciji, a sve će biti popraćeno bogatim glazbeno-zabavnim programom. Svoje proizvode u sklopu akcije Kupujmo hrvatsko u Splitu ponudit će 128 izlagača.

__________
Izvor: Dalmacija Danas
Naslovna fotografija:Hrvatska gospodarska komora