ŠOLTA – Šoltanska maslinova ulja osvojila najveća priznanja na natjecanju u New Yorku

ŠOLTA – Šoltanska maslinova ulja osvojila najveća priznanja na natjecanju u New Yorku

Objavio: Marta Stupin - 18.05.2019.

Na Međunarodnom natjecanju maslinovih ulja u New Yorku, NYIOOC, ulje “Fortica” OPG-a Vlatković osvojilo je Zlatnu medalju kao najbolje ulje u svojoj kategoriji.  Osim “Fortice”, “Šoltansko maslinovo ulje” uvršteno je u među 18 najboljih ulja na svijetu u kategoriji “best in class 2019”.

Na najvećem međunarodnom natjecanju maslinovih ulja na svijetu – NYIOOC, šoltanska ulja dobila su niz priznanja. Tako je maslinovo ulje “Fortica” OPG-a Vlahović osvojilo zlatnu medalju za 2019. godinu u svojoj kategoriji, a nagrađivano “Šoltansko maslinovo ulje” našlo se među 18 najboljih ulja nas svijetu.

Gospodin Zlatko Burić i cijeli tim iz Udruge „Zlatna Šoltanka“ vrijedno i mukotrpno su gradili ime Zlatne Šoltanke i ispisali su povijest dalmatinskog, a posebno šoltanskog maslinovog ulja.

„Ovim uspjehom uspeli ste se na Mount Everest kvalitete svjetskih maslinovih ulja! Jako sam ponosan na vas i sretan što smo zajednički sa Šoltankom podigli njenu vrijednost u kvaliteti ulja kakvu ona zaslužuje”, komentirao Ivica Vlatković iz OPG-a Vlatković veliki uspjeh. 

HRVATSKA JE PO BROJU MEDALJA NA 4. MJESTU

Ispred Hrvatske po broju medalja su Italija, Španjolska i SAD, a iza Grčka, Portugal, Francuska i ostali. Šoltansko je jedino hrvatsko ulje koje je ušlo u kategoriju “best in class” među 18 drugih!

Čestitke udruzi “Zlatna Šoltanka” kao i svim ostalim dobitnicima iz Hrvatske koje možete pogledati na LINKU.

_________
Autor: M.S. / Pokret otoka
Fotografija: www.solta-oliveoil.com