Šolta prva na popisu Top 50 svjetskih destinacija za odmor

Objavio: Pokret Otoka - 10.12.2017.

Kako je Šolta došla na prvo mjesto Top 50 svjetskih destinacija za odmor u 2018. Američkog mjesečnika za putovanja sa sjedištem u New Yorku, Travel Leisure?

– Dragulj Jadranskog mora, Hrvatska je destinacija s više od 1.200 otoka, no putovanje među njima je dugo diktirano skupim privatnim plovilima i sporim javnim prijevozom. U 2018. godini to će se promijeniti. Popularna aplikacija za vožnju je pokrenula mogućnost brodskog transfera na zahtjev i privatne ture duž dalmatinske obale. Zato, krenite u smjeru Šolte, brežuljkastog otoka, samo devet nautičkih milja od Splita. – napisala je novinarka Kate Springer.

 

Za Šoltu je napomenula i kako je turisti često ne primjete u “moru” većih otoka s atraktivnijom ponudom

– Često zanemarena u korist razvijenijih, blještavijih susjeda poput Hvara ili Brača, Šolta osvaja svojom jednostavnom ljepotom. Kameni otočić postao je sinonim za netaknutu prirodu (šljunčane plaže, tirkizna voda, bujne zelene površine), srednjovjekovna sela, vinogradarstvo i maslinarstvo. – napisala je.

Nakon Šolte, na listi su se našli gradić Greenville u Južnoj Karolini, otok Grenada, Buenos Aires, Los Cabos i drugi. Cijeli popis pogledajte OVDJE.

Autor: I.P.

Foto: Filip Jakovčević

IZVOR: Dalmacija Danas