ŠOLTA – Novo životno poglavlje osnivačice Pokreta otoka

Objavio: Maja Jurišić - 08.08.2018.

Nakon nekoliko godina nastojanja da svojim znanjem, voljom i željom pomognem održivom razvoju hrvatskih otoka, djelujući iz lokalne otočne zajednice, vrijeme je za novo poglavlje.

 

NOVI POSLOVNI IZAZOV

Zahvaljujući stečenom iskustvu rada i života na otoku, dobila sam priliku koja se ne propušta…

Prije nekoliko mjeseci u Bruxellesu je osnovano Tajništvo za otoke pri Europskoj komisiji. Natječajem je odabran konzorcij koji će upravljati tajništvom, a jedna od članica konzorcija je i energetska zadruga REScoop.eu za koju ću naredne dvije godine raditi kao projekt menadžer za EU otoke.

Iako teška srca, sa suzama u očima odlazim iz otočnog raja ostavljajući predivne ljude, more, obalu, sunce i mir, svjesna sam da je ovaj odlazak ulog u budućnost kojim ću imati prilike još bolje doprinijeti budućnosti hrvatskih, ali i drugih otoka diljem Europe.

 

NOVA FAZA RAZVOJA POKRETA OTOKA

Svima koji su se poveselili da je to kraj moje otočke buntovničke karijere žao mi je što ću ih razočarati. Svoje ću djelovanje nastaviti iz Belgije. Odlazim da bi se vratila još snažnija, mudrija i sposobnija da očuvamo otoke i pokrenemo otočane u smjeru bolje, zelenije, održivije i sretnije otočne budućnosti.

Pokret otoka ide dalje, fokusira svoje aktivnosti i profesionalizira svoje djelovanje. Pokretači nastavljaju sa radom, a s obzirom da smo izgradili virtualnu platformu neće nedostajati ni moja daljnja aktivnost. Imat ćete priliku i dalje čitati što imamo za reći o načinu upravljanju našim otocima kao i primjerima dobre prakse iz cijele Europe.

Koristim priliku da se zahvalim svima koji su na bilo koji način dio otočkog Pokreta, koji vjeruju u naše namjere, sposobnosti i emocije, koji žele promjene i spremni su djelovati vjerujući u moć zajedništva i suradnje.

Kao što rekoh – ovo nije zbogom nego do viđenja.

“Povjerenje u sve životne procese oslobađa vas potrebe za kontrolom, donosi vam mir i vjeru da se sve događa za vaše najviše dobro.”

_________

Autorica: Maja Jurišić

Foto: Natasha Kadin