SILBA – Svi bi plivali na ”Toreta open water” plivačkom maratonu!

SILBA – Svi bi plivali na ”Toreta open water” plivačkom maratonu!

Objavio: Paula Bolfan - 06.07.2019.

U nedjelju, 7 srpnja 2019. godine na otoku Silbi održava se državno veteransko, mlađe kadetsko i kadetsko natjecanje u plivanju u sklopu ”Toreta open water” plivačkog maratona.

Organizator događanja je KDPD Klub daljinskog plivanja Donat iz Zadra, koji u suradnji s Konobom Alavijom ovu lijepu tradiciju održava već petu godinu zaredom.

Utrka počinje u 14.30 sati

Državno veteransko, mlađe kadetsko i kadetsko natjecanje plivaju se na 3 000 metara, a održat će se i rekreativna utrka na 1000 metara.

Posjećenost ove utrke je među najvećima u Hrvatskoj, a zanimljivost je i da je na subotnjem plivačkom maratonu u Zadru sudjelovalo 74 natjecatelja, dok ih se za sutrašnje natjecanje na Silbi prijavilo čak 150. Iz tog je razloga za Silbu ove nedjelje organizirana posebna brodska linija koja kreće u 7.30 sati iz Zadra.
.

.

Obiteljsko događanje

Natjecanje na Silbi poznato je po tome što, uz plivače, ovo plivačko natjecanje posjećuju i njihove obitelji koje su im podrška tijekom natjecanja. Mame, tate i djeca uživaju u jutarnjem kupanju i kavi u Konobi Alavija, navijaju dok njihovi najdraži plivaju, a ono što natjecatelji pamte i po čemu je ova trka poznata je i što se svaki put nakon trke jede crni rižot Konobe Alavije koji oduševljava sve koji ga probaju.

Organizatori prognoziraju da bi natjecanje na Silbi bilo najposjećenije plivačko natjecanje u cijeloj Hrvatskoj kad bi se održavalo u srcu sezone – kolovozu. No, obzirom da broj zaljubljenika u plivanje i Silbu iz godine u godine raste, sigurni smo da će se prognoze organizatora u idućih nekoliko godina ostvariti i bez tendencija da se natjecanje prebaci u kolovoz.

Ako ste strastveni plivač, a još nište posjetili ovo natjecanje, rezervirajte prvi vikend u srpnju 2020. da biste posjetili baš Silbu. Sigurni smo da nećete požaliti. 🙂

__________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: Paula Bolfan / Pokret Otoka