SILBA & IŽ – U tijeku je mapiranje energetskih potencijala otoka Silbe i Iža

SILBA & IŽ – U tijeku je mapiranje energetskih potencijala otoka Silbe i Iža

Objavio: Paula Bolfan - 25.06.2022.

Mapiranje se odvija do jeseni, jeste li ispunili anketu?

U sklopu projekta ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima” provodi se online anketiranje stanovništva u svrhu mapiranja energetskih potencijala otoka Iža i otoka Silbe.
.

.
Nadolazeće aktivnosti

Posljednjeg vikenda u svibnju u Velom Ižu i Silbi održat će se predavanje za javnost s temom širenja općeg znanja o obnovljivim izvorima energije koje  će održati Maja Jurišić, predsjednica Pokreta Otoka.

Nastavno, u  jesen će se održati interaktivna radionica za one vlasnike objekata koji su spremni implementirati projekte obnovljivih izvora energije, bilo da se radi o sunčanim elektranama na krovima obiteljskih kuća, objektima za iznajmljivanje ili drugim poslovnim objektima. Radionicu će održati Ivan Zoković, Pokretov stručnjak za razvoj zajednice.

.
Više o projektu ‘”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima”

Projektom ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima” čine se prvi koraci osvještavanja i informiranja stanovništva naseljenih zadarskih otoka o potencijalima implementacije obnovljivih izvora energije u zajednicu.

Više o projektu ovdje.

Za sva pitanja možete se obratiti na adresu paula.bolfan@islandmovement.eu 

Projekt ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima” sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. 

___________________
Autor: Društvo Samotvorac
Naslovna fotografija: Pixabay