SILBA – 2. Božična čarolija na Silbi se nastavlja,dođite i vi

Objavio: Pokret Otoka - 30.12.2017.

Silbenska Božićna čarolija i ovih je blagdana u punom jeku. Organizatori i volonteri svoja su vrata otvorili posjetiteljima 23. Prosinca i od tada im svakodnevno donose nove i zanimljive događaje, igre, koncerte, spizu i zabavu.

Božićna čarolija se nastavlja nakon mirnijeg Badnjaka i Božića i 26. Prosinca je nove dane čarolije  svojim nastupom započeo Silbenski crkveni zbor  te Bepo Matešić i David Ricov, koji su se  i nakon službenog koncerta uz pjesmu zabavljali sa posjetiteljima i domaćinima dugo u noć. Istog je dana po drugi put u svojoj novijoj povjesti okrunjen silbenski kralj, oživljena tradicija otoka koja je ovog puta okrunila Emila Duvnjaka.

 

 

Foto-Makarska post

 

Nastup Zorana Jelenkovića 27. Prosinca onemogućili su loši vremenski uvjeti pa je njegov koncert odgođen za 30. Prosinca, no već dan poslije posjetitelji su uživali u jednoj od najboljih klapa  Dalmacije – Klapa Cambi. Unatoč  još uvijek lošem vremenu i laganoj kišici, klapa je odradila odličan nastup i uspjeli su zadržati veselu publiku, a odlična atmosfera otjerala je kišu koja je prijetila cijele večeri.

 

Veselo kreće još jedno veče

Slavlje se nastavilo 28. Prosinca uz turnir u boćama koji se u popodnevnim satima uz pjesmu i ples odvijao u samom središtu mjesta Silba.  Pobjedu su odnijeli Ivica Motušić i prošlogodišnji kralj Marinko Lovrin. Lagani odmor poslije turnira i veselo kreće još jedno veče : tamburaški sastav Iločke Bekrije hitovima  su uveseljavali publiku i ponovno napravili neponovljivu zabavu za sve okupljene. Band MaryJane sudjeluje u programu svakog dana, pa se pjevačica čak i okušala kao voditeljica na zamjeni.

Još su 2 dana programa prije ulaska u 2018. godinu, a očekuje nas još mnogo događanja: Silbenska Alka u karićima, potezanje konopa, radionica o povijesti Torete Petera Hawline, Priča o Kravati Nikole Albaneže, utrka na karkoču, silbenski dugogodišnji prijatelji – grupa Dirty Noises iz Slovenije, Klapa Leut, DJ Batman & DJ Joker  i mnoštvo lude zabave.

 

Foto-T.Z.Silba

 

Lijepo je vidjeti da se život na otocima budi i zimi i da otočani ne moraju seliti u velike gradove tijekom blagdana da bi se dobro zabavili.

”Mi smo već protekle godine pokazali da smo sjajni domaćini i da naša velika i srčana volja može i na našem malom i udaljenom otoku kreirati atmosferu i program na kojem bi nam pozavidjela i veća mjesta i gradovi”, zadovoljno je komentirao predsjednik Turističke Zajednice Silba- Kristijan Lopac.

Program sljedećih događanja kao i videa,fotogalerije prošlih  možete pogledati na stranicama organizatora ovogodišnje Božićne čarolije –  Turističke Zajednice Silba

 

Više o prošlim događajima možete pročitati na idućim poveznicama:

„Ovo nije ni Beč, ni Zagreb, ovo je Silba, pa nikada ne bih očekivao da jedno malo mjesto može ovako izgledati i imati ovakvu ponudu za advent”

Djeca sa Silbe najavljuju Božićnu Čaroliju

Krunidba kralja od Silbe

Klapa Cambi na Silbi

 

Sve najbolje u 2018. godini žele vam stanovnici i prijatelji otoka Silbe!

 

 

Autor : Andro Nigoević

Foto : Turistička Zajednica Silba