SESTRUNJ – Od 21. srpnja počinje Sestrunjsko lito 2018.

Objavio: Paula Bolfan - 15.07.2018.

Nakon uspješno provedenih svih planiranih događanja kroz cijelu prošlu godinu i prvu polovicu ove, vrijeme je da se vratimo na ono odakle je sve i počelo – ljeto.

Kao i prošle godine, i za ove ljetne dane  Udruga za očuvanje kulturne i prirode baštine i razvoj otoka Sestrunja – Estium u suradnji sa  Mladeži otoka Sestrunja i Mjesnim odborom Sestrunj pripremila  je mnogo zabave, novih zanimljivih i edukativnih događanja kako bi se našim mještanima i njihovim gostima  otok Sestrunj urezao što dublje u siječanja.  Možemo reći da smo jako ponosni na naše mlade koji sve češće dolaze na Sestrunj i pritom dovode svoje prijatelje koji s nestrpljenjem čekaju sljedeći poziv. Upravo zbog njih koji s nestrpljenjem čekaju brojne igre,zabave i ostale događaje, radimo i smišljamo novitete.
.

.
Raspored događanja

Sestrunjsko lito 2018. godine otvorit ćemo na jedan prekrasan način sa predivnim i unikatnim novitetom koji krasi našu uvalu Hrvatinj. U subotu 21.07. s početkom u  18.00h održat će se svečano otvorenje mozaik klupe. Dan iza, u nedjelju 22.07. nakon Svete mise na  Trgu Prislig održat će se predstavljanje knjige „ Rječnik Sestrunjskog govora“ koju je za života napisao naš pokojni mještanin Svetko Fatović, a uz veliku pomoć njegove kćerke Stele Fatović i Ogranka Matice hrvatske u Zadru je ugledala svjetlo dana i time pridonijela da zauvijek sačuvamo svoju baštinu.

Drugi vikend u kojem nam slijede događanja je, možemo reći centralni dio, u kojem nas u petak 27.07. čeka Sestrunj Media Art festival  s nazivom „Kulturna noć na Prisligu“  u kojem ćemo ugostiti Udrugu Điran iz Ugljana. Zadnja subota u sedmom mjesecu, u ovom slučaju 28.07.  već je poznata po tome da je rezervirana za pučku feštu „Sestrunjska noć“ u kojoj će nas zabavljati grupa Dilema.

Treći vikend uvijek je rezerviran za djecu i mlade. Tako će se u petak 03.08. održati Dječje ljetne igre, dok će u subotu 04.08. biti tradicionalni Sestrunjski ljetni karneval.

Zadnji vikend službenih događanja završavamo u subotu 11.08. tamo gdje smo i počeli, u uvali Hrvatinj sa Šulicadom i zabavom kojom ćemo zatvoriti Sestrunjsko lito 2018.
.

Ovim putem pozivamo sve one koji nisu davno ili koji uopće nisu bili na našem otoku, da nas podsjete i uvjere se zašto oni koji dođu jednom nikad ne zaborave Sestrunj i uvijek se na njega vraćaju.

Aktivnosti programa Sestrunjskog lita 2018 financijski podupire Općina Preko kojoj ovim putem zahvaljujemo.
.

Raspored Sestrunjskog lita 2018

21.07. – Subota  // Svečano otvorenje Mozaik klupe u Hrvatinju u 18 h – druženje uz roštilj i zabavu

22.07. – Nedjelja // Promocija knjige „Rječnik Sestrunjskog govora“ – (Prislig) 11 h

27.07. – Petak // Sestrunj Media Art festival –  „Kulturna noć na Prisligu“ – gosti Udruga Điran iz Ugljana – 21 h

28.07. – Subota // SESTRUNJSKA NOĆ 2018. (Prislig) – grupa Dilema

03.08. – Petak // Dječje ljetne igre (Prislig)

04.08. – Subota // Sestrunjski ljetni karneval

11.08. – Subota // Sestrunjska šulicada (Hrvatinj)

 

__________
Autorica: Barbara Fatović
Fotografija: Darko Dilber