Sestre Jurković europske juniorske prvakinje

Objavio: Pokret Otoka - 23.05.2017.

Današnji dan i njemački grad na Rajni zasigurno će ostati upisani zlatnim slovima  klupskoj povijesti  Veslačkog kluba ‘Ošjak’!  Klub bogate veslačke tradiciji dočekao je i taj dan..Danas  ‘ošjakovci’ i cijela Vela Luka,  slavi svoje evropske  prvake!  Zapravo evropske prvakinje!

Mlade Velolučanke Josipa i Ivana Jurković , zajedno sa dvije Zagrepčanke , Brunom MIlinović i Izabelom Krakić iz Veslačkog kluba ‘Trešnjevka’ od danas su  Evropske juniorske prvakinje !  U finalnoj utrci u disciplini četverac bez kormilara , posada  Hrvatske juniorske reprezentacije stigla je na cilj prva , ispred posada domaćina Njemačke i trećeplasirane Rumunjske.

Sada već hrvatski zlatni četverac u cilj te finalne utrke stigao je u  vremenunešto više  od  sedam  minuta  (7.01)  ostavivši iza sebe posadu Njemačke   (7.68). i  Rumunjske  (7.83), a potom dalje slijedile su posade  Poljske, Švicarske i Češke.

Srce mi je , vjerujte ko kuća veliko!  Ovo mi nitko ne može platiti ! Toliko odricanja i ulaganja mojih Josipe i Ivane u veslanje  i ovaj se  put isplatilo, stigla je i to evropsko zlato ,,,Hvala im  i hvala i Bruni i Izabeli, svima koji su cijelo vrijeme bili uz njih ‘ rekla nam  je malo je reći presretna njihova majka  Darinka koju smo nazvali nakon utrke.

Kako li će se tek veseliti  tata Ljubiša ,   trenutno  na pučini , pomorac na brodu  i do kojeg usprkos današnjoj tehnologiji , tada  još uvijek nije bila stigla vijest o njegovim zlatnim kćerkama

Reki smo još zadnji put  kada smo pisali o nastupu na velikoj  Međunarodnoj regati u MInhenu naših  mladih Velolučanki  u posadi zajedno sa mladim  Zagrepčankama  Izabelom i Brunom da se obzirom na tada prikazano možemo nadati  sjajnim  vijestima i sa Evropskog prvenstva. To se danas upravo  i dogodilo … Josipa, Ivana , Bruna i Izabela doista su bile najbolje u finalu,! A da su bez konkurencije najbolji juniorski četverac bez kormilara Evrope pokazali su još jučer kada su u Kvalifikacijskim utrkama imale najbolje vrijeme od svih evropskih reprezentacija učesnica u ovoj kategoriji .

Čestitke svim curama, posebno našima Josipi i Ivani , njihovom treneru Tinu Dragojeviću, svima u klubu i oko kluba .

Ovo je inače prva povijesna evropska titula za Veslački klub ‘Ošjak’ uopće.  Znaju to manje-više svi da je legendarni Velolučanin , kojem je  ‘Ošjak’   bio matični klub ,  skifist  Perica Vlašić bio evropski prvak, ali tada kao član splitskog ‘Mornara’.

Sestre blizanke Ivana i Josipa Jurković očito ruše sve tradicije… Jer nedavno su,  iako još juniorke,  u  povijesti velolučkog veslačkog kluba postale i prve njegove seniorske prvakinje Hrvatske i to u dvojcu na pariće, koja je zapravo i  njihova prava disciplina …

Nema  dvojbe Josipa i  Ivana na  dobrom su putu da uskoro svojim zaveslajima krenu stazom uspjeha  sličnoj onoj kojom je veslao veliki Velolučanin  Perica !

 

FOTO: Tonči Plazibat/HANZA Media