”Savana” na Braču – nova pjesma Sassje i Darka Rundeka

”Savana” na Braču – nova pjesma Sassje i Darka Rundeka

Objavio: Paula Bolfan - 06.03.2018.

Tuzlanska reperica Sassja snimila je novi album, a u jednoj od pjesama surađivala je s Darkom Rundekom. Spot za pjesmu sniman je na otoku Braču, što nam govori kako su hrvatski otoci zbilja središta kulture i umjetnosti, ne samo među Hrvatima već i među njihovim kolegama iz regije i šire.

Jedna neobična i jako zanimljiva glazbena suradnja krije se na novom Sassjinom albumu “No problemo”. Radi se o pjesmi “Savana” koju je Sassja snimila s Darkom Rundekom.

“Obožavam pjesmu koju smo napravili, ali mi je od ove suradnje najdraže što sam upoznala takvog čovjeka i družila se s njim. Zaista je odlično za svijet da postoje ljudi kao Darko i jako je inspirirajuće i smirujuće bilo svako snimanje i druženje. Imala sam tremu kada smo pripremali pjesmu koju ćemo mu poslati jer sam htjela napraviti svoj stil i zvuk, ali i da Rundek može biti potpuno svoj u tome. Sretna sam da je osjetio to i da smo svi zajedno napravili ovakvu stvar” – rekla je Sassja.
.

.
Za pjesmu “Savana” su snimili spot na Braču u režiji Jasmina Jatića, na teritoriju udruge “Zemlja Za Nas”.

“Ovo je prvi put da s nekim ravnopravno surađujem na pisanju teksta za pjesmu. Rok je predložio skicu aranžmana, a Sassja svoju priču. Osjetio sam da je pjesmi potreban objektivni odmak, neka globalna perspektiva, a istovremeno i lokalni miris u melodiji. To nas je odvelo u Savanu. Dosvirao sam riff i melodiju na električnoj gitari i sintu, ostali su elementi pošli u susret i eto te pjesme” – rekao je Darko Rundek.

__________
Izvor: Muzika.hr
Fotografija: Arno Senoner on Unsplash