RIJEKA – Ciklus predavanja “Pametni gradovi i općine”

RIJEKA – Ciklus predavanja “Pametni gradovi i općine”

Objavio: Andrea Beader - 26.12.2021.

Smart RI od 14. do 18. siječnja 2022. godine organizira ciklus predavanja pod nazivom Pametni gradovi i općine

Primarni cilj organizacije ciklusa predavanja je ideja primjene informacijskih tehnologija u podizanju kvalitete života građana i boljem funkcioniranju gradova – prenosi pametni-gradovi.eu

Ciklus predavanja će otpočeti u petak, 14. siječnja 2022. godine s početkom u 12 sati u RiHubu (Ivana Grohovca 1/A) s predavanjem pod nazivom Pametni turizam za otporniju i održiviju destinaciju. Više informacija o pojedinim predstavljanjima i govornicima potražite o dokumentu Pametni gradovi i općine.

Prijaviti se možete za cjelokupni ciklus predavanja ili samo za određeno predavanje (ili predavanja) putem POVEZNICE.

.
Raspored predavanja

Sljedećih pet predavanja održat će se prema sljedećem rasporedu:
.

  • Petak, 21. siječnja 2022. godine u 12 sati u RiHubu – Održiva i pametna mobilnost kroz pametni prometni sustav
  • Petak, 28. siječnja 2022. godine u 12 sati u RiHubu – Odgovorno prema okolišu i prema proračunu
  • Petak, 04. veljače 2022. godine u 12 sati u RiHubu – Održiva i pametna mobilnost usmjerena na Zeleniju Europu bez ugljika
  • Petak, 11. veljače 2022. godine u 12 sati u RiHubu – (Otvoreni) Podaci – nafta 21. stoljeća i prilika za suradnju
  • Petak, 18. veljače 2022. godine u 12 sati u RiHubu – Kako smanjiti troškove i povećati efikasnost u upravljanju komunalnom infrastrukturom?

 

.
Promet, energetika, turizam, komunalna infrastruktura

Kroz prvi dio svih šest edukacija bit će osviješten problem s kojim se suočavaju brojni gradovi poput prometa, energetike, turizma, komunalne infrastrukture. Nakon čega će biti predstavljeno rješenje (proizvod ili usluga) koje nastaje kroz projekt Centra kompetencija za pametne gradove.

Treći dio predavanja bit će posvećen novoj financijskoj perspektivi EU, odnosno potencijalnim načinima financiranja projekata kojima bi se implementirala rješenja za pametne gradove, između ostalog, i ona rješenja razvijena u sklopu projekta Centra kompetencija za pametne gradove.

Predavanja koje organizira trgovačko društvo Smart RI d.o.o. su namijenjena predstavnicima jedinica lokalnih i regionalnih samouprava Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i Karlovačke županije, i dio su aktivnosti projekta Centra kompetencija za pametne gradove. Nositelj i prijavitelj projekta Centra kompetencija za pametne gradove je trgovačko društvo Smart RI d.o.o. koje je osnovao Grad Rijeka.

 

Jeste li znali?

Za Hrvatsku nova financijska perspektiva donosi gotovo duplo veće iznose, nego prethodnih godina. S obzirom da je uz strukturne fondove na raspolaganju i novi Fond za oporavak i otpornost kojim se planiraju ublažiti posljedice C-19 epidemije na društva i gospodarstva zemalja EU kroz zelenu i digitalnu tranziciju.

Od pet ključnih ciljeva kohezijske politike za razdoblje 2021-2027 (Pametnija Europa, Zelenija Europa bez ugljika, Povezanija i Socijalnija Europa te Europa bliža građanima). Hrvatska ima obavezu posvetiti minimalno 35% alokacije Europskog fonda za regionalni razvoj Cilju 1. (Pametnija Europa), a 30% Cilju 2 (Zelenija Europa bez ugljika).

 

Važno!

Predavanja će se održati poštujući u to vrijeme važeće epidemiološke mjere. Predavanjima će moći prisustvovati osobe koje prilikom ulaska u prostor RiHuba predoče EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

__________
Izvor: pametni-gradovi.eu
Naslovna fotografija: Pixabay.