RADIONICA – Plan upravljanja Geoparkom Viški arhipelag

Objavio: Pokret Otoka - 30.01.2018.

Već smo pisali o nastojanjima da se Viški arhipelag uvrsti u mrežu svjetskih geoparkova UNESCO-a, što ovo područje svakako treba biti. S ciljem dugoročno održivog razvoja i uključivanja svih lokalnih dionika organizirana je i prva zajednička radionica na otoku Visu.

Temeljem zajedničke vizije uspostave Geoparka Viški arhipelag, a s ciljem učinkovitijeg upravljanja, osnivači Geoparka (grad Komiža, grad Vis, Nautički centar Komiža, Gradina d.o.o.) krenuli su u proces izrade Plana upravljanja Geoparkom Viški arhipelag.

Plan upravljanja kao strateški dokument Geoparka Viški arhipelag definira stratešku, jasnu i dugoročnu politiku upravljanja navedenim područjem i doprinosi boljoj raspodijeli resursa i uključivanja domicilnog stanovništva. Stoga će se izradi Plana upravljanja Geoparkom Viški arhipelag pristupiti uključivanjem stanovništva i gospodarskih subjekata u proces izrade, ali i njegove provedbe.

Ovim putem pozivamo Vas i/ili predstavnika Vaše organizacije na sudjelovanje u prvoj dioničkoj radionici „Plan upravljanja, aktivnosti i suradnici“.

 

Radionica za građane grada Visa će se održati u srijedu 31. siječnja 2018. u Visu na lokaciji Hrvatski dom s planiranim početkom u 17:00h i završetkom u 20:00h.
Ista radionica će se održati i idući dan u četvrtak 01. veljače 2018. u Komiži u galeriji Borisa Mardešića s planiranim početkom u 17:00h i završetkom u 20:00h.

Tijekom radionice će se:

• prezentirati dosad provedene aktivnosti s ciljem uspostave Geoparka
• predstaviti proces izrade Plana upravljanja
• radom u grupi izraditi prijedloge aktivnosti i suradnika Plan upravljanja

Pozivamo Vas na aktivno sudjelovanje u radionici jer ćete na taj način dati dragocjen doprinos u izradi učinkovitog Plana upravljanja.

 

Vezane vijesti: Viški arhipelag postaje drugi UNESC-ov geopark u Hrvatskoj

Autor: Jakša Božanić/Geopark Viški arhipelag

Fotografija: Geopark Viški arhipelag

Izvor: Moj otok Vis