Radionica energetske tranzicije na Aranskom otočju u Irskoj

Radionica energetske tranzicije na Aranskom otočju u Irskoj

Objavio: Ana Marija Jakas - 17.06.2019.

Aransko otočje je uspješno zadovoljilo uvjete natječaja Tajništva za čistu energiju EU otoka početkom 2019 godine te je otočje zauzelo mjesto među 26 europskih izabranih otoka koji će u određenim rokovima izraditi Agendu energetske tranzicije u kojoj će se predvidjeti vizija i put ka ostvarenju ciljeva koje su si zadali.

.

Zanimljivosti o Aranskom otočju

Aranski otoci nalaze se na zapadnoj obali Irske te se sastoje od 3 otoka : Inishmore – koji je ujedno i najveći ; zatim Inishmaan , koji je drugi po veličini te Inisheer, koji je najmanji od ta tri. 1.200 stanovnika uglavnom govori Irski jezik koji se koristi u lokalnim imenima. Svi otočani također fluentno govore engleski jezik. Otoci imaju neuobičajeno umjerenu klimu. Prosječne temperature zraka kreću se od 15 ° C u srpnju do 6 ° C u siječnju. Temperatura tla obično ne pada ispod 6 ° C.

.

Radionica

Radionica izgradnje kapaciteta Aranskog otočja u Irskoj održati će se 24. i 25. lipnja 2019 godine koju će zajedničkim snagama organizirati energetska zadruga Aran Islands i Tajništvo za čistu energiju Eu otoka kako bi se podigla svijest o temi energetske tranzicije i izgradilo kapacitete na Aranskim otocima.

Radionica će biti prilika za sudionike da saznaju sve o ključnim temama povezanim s  energetskom tranzicijom, upoznaju istomišljenike i zainteresirane strane u tranziciji čiste energije te imaju strateške rasprave o tome kako unaprijediti tranziciju čiste energije na otocima u Irskoj.

O samom programu radionice i registraciji pogledajte na poveznici.

 

___________

Autor: Ana Marija Jakas

Photo: Pixabay.com