RAB – „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“

RAB – „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“

Objavio: Andrea Beader - 22.09.2021.

24. i 25. rujna 2021. godine u Šarengradsku ložu na Rab stiže izložba „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“ Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Zagreb

Izložba „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“ odvija se u organizaciji Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Zagreb, ProGEO Hrvatska i Pučkog otvorenog učilišta Rab. Pod pokroviteljstvom Grada Raba, bit će postavljena 24. i 25. rujna 2021. u Šarengradskoj loži u PC Mali Palit kako bi se olakšalo gledanje i izbjegle gužve – prenosi rabdanas.com.

Fotografijama i zanimljivim pričama izložba prikazuje život morskih kornjača i educira što učiniti ako uočimo ili pronađemo morsku kornjaču te kako možemo svi zajedno pomoći u njihovoj zaštiti.

.
Izložba je dio muzejskog europskog projekta o istraživanju i zaštiti morskih kornjača: „Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske unije-Life Euroturtles“

Radi se o projektu istraživanja i zaštite glavate i zelene želve,  Jadranskog i Sredozemnog mora, s ciljem podizanja svijesti javnosti o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite.

U projektu sudjeluju partneri iz šest zemalja Europske Unije – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte. Uz HPM partner iz Hrvatske je Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora. Projekt sufinancira Europska unija, a podržavaju ga Grad Zagreb i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.

__________
Izvor: rabdanas.com
Naslovna fotografija: Pixabay.