RAB – U Uredu TZG Raba priređen doček za gosta koji je iz Austrije na Rab stigao traktorom!

Objavio: Pokret Otoka - 06.09.2017.

Danas je na Trgu Municipium Arba od strane Grada Raba i TZG Raba priređen doček za Manfreda Vaverku, gosta iz Austrije koji je put do Raba dug 700 km prešao u tri dana, ni manje ni više nego na – traktoru. Riječ je o restauriranom traktoru starom preko 50 godina kojim se služi isključivo za ovakve, avanturističke poduhvate.

Naime Manfred je prošle godine traktorom posjetio Pulu, a ove je godine pri izboru destinacije pripomogao njegov prijatelj i kolega Albert Sommer, zaljubljenik u Rab s rapskom adresom. Zahvaljujući inicijativi Alberta i njegove rapske susjede Branke Žentil, gradonačelnik Nikola Grgurić i direktorica ureda TZG Raba Ivana Matušan saznali su za atraktivnu i nesvakidašnju priču, te su ih uz svoje suradnike i novinare dočekali, ugostili i prigodno darivali.

U ulozi domaćina našao se i načelnik policije Dado Krstinić, ujedno njihov kolega policajac, pa je ovom prilikom istaknuta zavidna razina sigurnosti na otoku, na čemu možemo zahvaliti upravo dobroj organizaciji policije.

Nakon ugodnog druženja u uredu TZ-a Grgurić je zahvalio austrijskim gostima na dolasku i iskazao želju za daljnjim njegovanjem prijateljskih odnosa između domaćina i njihovih gostiju, jer posebnost je i cilj svih turističkih djelatnika stvaranje ugodne, domaće atmosfere što i postižemo na način da s njima dijelimo svoju tradiciju i način života. Upravo nas to čini posebnim u odnosu na neke poznatije i popularnije turističke destinacije, zaključio je Grgurić.

Izvor : rabdanas

Napisala: Irena Ivić

Foto: Hrvoje Hodak i Ivica Hodak

Tagovi: