RAB – Premijerno izdanje Rapske regate

RAB – Premijerno izdanje Rapske regate

Objavio: Andrea Beader - 07.10.2021.

Na Rabu će se u subotu 9. listopada, u sklopu obilježavanja 450. godišnjice bitke kod Lepanta, održati premijerno izdanje Rapske regate kap. Ivan de Dominis

Premijrno izdanje regate odvija se zahvaljujući organizacijskoj suradnji Jedriličarskog saveza PGŽ i Udruge pomorskih kapetana otoka Raba – prenosi rabdanas.com.

Prijave za sudjelovanje na regati moći će se predati u Uredu TZ grada Raba od 9.00 do 11.30h.

.
Veslačka regata tradicionalnih plovila, regata tradicionalnih plovila na jedra (drvene gradnje) i Regata krstaša

Veslačka regata tradicionalnih plovila (drvene gradnje) startat će u 10.00h od južne strane lukobrana Pumpurela, a veslat će se do Marjanskih vrata i natrag

Regata tradicionalnih plovila na jedra (drvene gradnje) startat će u 11.00h od južne strane lukobrana Nova riva. Jedrit će se oko Garofulina i natrag.

Regata krstaša startat će točno u 12.00 sati. Jedrit će se rutom koja spaja lanternu na poluotoku Frkanj i lanternu Garofulin, do sjeverne punte otoka Veli Laganj, slijedi okret prema južnoj strani kardinalne oznake te do otoka Dolfin i natrag. Startnina krstaša iznosi 100 kn.

Organizatori očekuju da bi svi krstaši na cilj mogli stići između 16.00 i 17.00 sati, nakon čega će u Gradskoj loži uslijediti proglašenje pobjednika svih regata, te večera i pučko slavlje.

__________
Izvor: rabdanas.com
Naslovna fotografija: Pixabay.