RAB – Otočna sinergija – vinari s otoka Krka posjetili Rab

Objavio: Paula Bolfan - 17.04.2018.

Članovi krčke Poljoprivredne zadruge Vrbnik posjetili su otok Rab. Kao posebni gosti krčkih vinara na Rab su doplovili i prigodno kostimirani knez Mikula IV. Frankopan (Petar Kopanica) sa svojom kneginjom gospom Dorotejom plemenitom Frankopan (Dragica Marković).

To prigodom, u restoranu „Velum“, kojega su krčki vinari i zadrugari izabrali za svoje rapsko druženje, potpuno neformalno sreli su se rapski gradonačelnik Nikola Grgurić, načelnik Općine Vrbnik Dragan Zahija i direktor Poljoprivredne zadruge Vrbnik Marinko Vladić. Zanimljivo je spomenuti i to da načelnik općine Vrbnik, zahvaljujući svojemu stricu vlč. Petru Zahiji, ima od ranije određene veze s Rabom. Naime vlč. Zahija, u vremenu između šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, bio je župnik u Banjolu.

Gradonačelnik Grgurić se naravno susreo i s krčkim knezom Mikulom IV. Frankopanom i gospom Dorotejom, a uoči serviranja večere goste s našeg najvećeg otoka pozdravio je i vlasnik restorana „Velum“ Nikica Španjol, kazavši da mu je posebna čast i zadovoljstvo što su vinari za svoje druženje na Rabu izabrali upravo njegov restoran. U ime Krčana zahvalio mu se direktor Poljoprivredne zadruge Vrbnik Marinko Vladić.

Da bi sve prošlo u opuštenom i veselom raspoloženju pobrinuli su se i sami Krčani koji su sa sobom poveli i glazbeni sastav pa nije nedostajalo svirke i pjesme.

 

 

__________
Izvor: rabdanas.com
Naslovna fotografija: Časlav Matijević P.Z. Vrbnik