PULA – Otok Veruda preuređuje se, no neće se privatizirati

Objavio: Paula Bolfan - 24.08.2019.

Građani Pule zbog nedavnog su se preuređenja otoka Verude, poznatijeg kao Fratarskog otoka, prepali da će se otočić privatizirati; gradonačelnik Boris Miletić opovrgnuo je nagađanja.

Otok Veruda, poznatiji kao Fratarski otok neće biti komercijaliziran, ali preuređen za ugodniji i sigurniji boravak i s više sadržaja, ostaje na korištenje građanima, odgovorio je gradonačelnik Pule Boris Miletić na strahove svojih sugrađana da bi i ovo vrijedno otočno zemljište moglo na bubanj dugoročne koncesije ili prodaje – prenosi Morski.hr.

.
Gradonačelnik Boris Miletić: ”Među našim sugrađanima otok Veruda poznatiji kao Fratarski otok, jedan je od prepoznatljivih simbola Pule i omiljeno mjesto boravka na otvorenom brojnih Puljana, što želimo da trajno i ostane.”

– Grad Pula, kao vlasnik otoka Veruda, godinama radi na očuvanju njegove autentičnosti, prirodnog ambijenta te nastavku razvijanja i obogaćivanja otoka kao mjesta na kojemu će građani i dalje provoditi slobodno vrijeme po prihvatljivim cijenama.

Među našim sugrađanima otok Veruda poznatiji kao Fratarski otok, jedan je od prepoznatljivih simbola Pule i omiljeno mjesto boravka na otvorenom brojnih Puljana, što želimo da trajno i ostane.

Upravo radi ostvarenja ovih ciljeva otok smo na upravljanje delegirali trgovačkom društvu Fratarski d.o.o. osnovanom 2014. godine s ciljem što kvalitetnijeg upravljanja otokom i drugim lokacijama na kojima se provode sportsko rekreacijski sadržaji.
.

Foto: Andrijano Nigoević / Pokret Otoka

.
”Sve dosadašnje aktivnosti su izvedene u suradnji s građanima Pule”

Društvo je, uz redovito održavanje otoka, od tada uredilo sanitarne čvorove radi nove kategorizacije kampa i osiguralo toplu vodu instalacijom solarnih kolektora, te uredilo dječje igralište, koje je na zahtjev roditelja ograđeno zaštitnom ogradom. Sve s ciljem ugodnijeg i sigurnijeg boravka na otoku.

Sve dosadašnje aktivnosti su izvedene u suradnji s građanima Pule koji su najčešći gosti otoka, pa ćemo se time voditi i prilikom razmatranja svih budućih poboljšanja uvjeta boravka na otoku, bez ikakve komercijalizacije – kazao je gradonačelnik Pule, Boris Miletić.

__________
Izvor: Morski.hr
Naslovna fotografija: Andrijano Nigoević / Pokret Otoka